<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Ingrid Bergmans sommerparadis: Denne fritidsboligen i Fjällbacka på 135 kvm, som har tre soverom, parkeringsplass, flere terrasser, og nærhet til sjøen, ligger til salgs på Finn.no til 18 mill. kr. Faksimile: Finn.no / Askengrens Fastighets Mäklare

– Mer interessant enn resten av Europa

Med en prisnedgang på fire prosent de siste 12 månedene, dog fra et rekordhøyt pandeminivå, mener Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret at Sverige, tross litt dårlig vekslingskurs, er mer interessant for norske kjøpere enn resten av Europa akkurat nå. 

For mange nordmenn bosatt sør-øst i Norge har hytte i Sverige lenge vært attraktivt på grunn mulighet for å kjøre til hytta, men også på grunn av lavere levekostnader enn hjemme. Nordmenn utgjør faktisk den største gruppen utenlandske fritidsboligeiere i Sverige.

Selv med høyere inflasjon og matvarepriser også hos nabolandet i øst, er det en vei opp til det norske kostnadsnivået.

– Det er fortsatt mange ting som er mye billigere i Sverige enn i Norge.

Reportasjer
Eiendom