<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Store verdier: For de fleste av oss er dette slottet i Valbonne til snaut 363 millioner kroner en fjern drøm. Men for nordmenn som allerede eier fritidsbolig i utlandet i dag, kan valutakurs og prisvekst bety at de sitter på større verdier enn noen gang.   Foto: Knight Frank

Nordmenn sitter på en gullgruve i utlandet

Valutakurser og prisvekst gjør at 80.000 nordmenn med fritidsbolig i utlandet har større verdier enn noen gang før. På den spanske solkysten melder eiendomsmeglere om opptil 40 prosent gevinst ved salg.

Rundt 150.000 nordmenn eier eller har tilgang til feriebolig i utlandet, ifølge tall fra Prognosesenteret. Et av de mest populære landene er Spania, der eiendomsmeglere nå melder om opptil 20 prosent prisvekst i de mest populære områdene. 

Legger man til en sterk eurokurs, blir det god butikk hvis du som nordmann selger og casher ut euroen i norske kroner.

De som kjøpte under pandemien, og spesielt tidlig, har gjort kanonkjøp.
Reportasjer
Eiendom