<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Collage: Kapital

Dydige investeringer på fremmarsj

Stadig flere sparere og investorer vil at pengene deres skal skyve kapitalismen i “riktig” retning, noe som har ført til rekordmange grønne selskaper. På børs har mange fått juling det siste året, men flere spennende bærekraftselskaper er nå på fremmarsj.

De nye “grønne” selskapene er interessante i seg selv og kan være verdt å holde et øye med for investorer, som har mye å tjene på å plukke ut fremtidens vinnerne på et tidlig stadium. Kapital har derfor i en rekke artikler tatt en nærmere titt på disse.

Men vi ser også på bærekraft i et større perspektiv. I pakken kan dere lese mer om bråbremsen som de børsnoterte, bærekraftige selskapene har opplevd så langt i år, og hvem av dem som har falt mest.

Ofte kan det være mye å lære, for ikke å si tjene, på de som gjør feil, noe shorterne på Oslo Børs har fått merke på VPS-kontoene sine den siste tiden.

De som gikk short i grønne aksjer har til sammen tjent enorme summer på børs den siste tiden.

Det er få, om noen, områder innen økonomien det for tiden skjer mer på enn det gjør innen bærekraft og ESG, og summene som spares og investeres i grønne selskaper, stiger stadig.

Som lesere av Kapital vil vi at dere skal vite at vi ikke bare har fulgt markedet tett i mange år, men at vi også fremover har en ambisjon om å gi den beste dekningen av det bærekraftige business-segmentet.

Derfor har vi på Kapital.no en liste over Børsens 100 beste på bærekraftrapportering, og derfor har viet vi hele 46 sider i denne papirutgaven til temaet som nå berører samtlige innen finans. 

Klikk deg inn på reportasjene som interesserer deg under: 

Reportasjer
Leder og kommentar