<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Finans-Norge i sorg

En sentral skikkelse i den norske finansbransjen har gått bort.

Sentral i finansmiljøet: Investor og InWester-gründer Lars K. Staff, også omtalt som kongen av co-working, døde onsdag formiddag etter lengre tids kreftsykdom.  Heiko Junge/NTB
Leder og kommentar

Investor Lars K. Staff sovnet inn onsdag formiddag etter lengre tids kreftsykdom.

Staff ble født 8. april 1961. Han er utdannet befal fra Befalsskolen for Infanteriet i Sør-Norge og tok siviløkonomstudiet ved handelshøyskolen i København.

Lars Staff var sønn og en av arvingene etter Einar Staff sr., som i 1992 solgte engrosgiganten Staffgruppen, inkludert 50 dagligvarebutikker, til Stein Erik Hagen og hans daværende HakonGruppen, for flere hundre millioner kroner.

Etter salget bygget Lars Staff seg opp som investor på egen hånd, og han ble etter hvert en ledende skikkelse i hovedstadens finansmiljø. Blant annet bygget han opp investeringsfellesskapene InWester på Tjuvholmen og Aker Brygge, hvor han samlet 75 av hovedstadens ledende investorer.

Dermed ble Staff “Kongen av co-working“, nesten før begrepet ble funnet opp. I dag huser han trolig det mest eksklusive miljøet i hovedstaden.

Lars Staff var også nevø av den avdøde forsvarsadvokaten Tor Erling Staff, som han så opp til. Sammen med sin kone Monica og interiørarkitekt Helene Hennie utviklet Staff noen av hovedstadens råeste private eiendommer, som de senere solgte med betydelig gevinst.

Lars Staff har tidligere blitt beskrevet av kullkamerat fra Befalsskolen, Ferd-eier Johan H. Andresen, som en “driftig fyr”. Aksjenestor Jan Petter Sissener har omtalt at “Lars er 100 prosent hel ved”, mens Arctic-topp Mads Syversen, som har vært venn med det sosiale Staff-paret i nærmere 20 år og som han blant annet eide Gaiastova på Hafjell sammen med, tidligere har omtalt Staff slik: – Lars er snill, hyggelig, full av energi og positivitet. En flink herre.

– Det er fullstendig tragisk og uforståelig det som har skjedd, sier advokat og en av gründerne av Søylen Eiendom, Carl Erik Krefting. – Lars var en meget nær venn. Forretningsmessig vil han bli husket som en ener i å skape moderne kontorfellesskap med miljø som ingen andre har klart å kopiere.

Staff etterlater seg kone og tre voksne barn samt et finansmiljø i dyp sorg.