<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ulltveit-Moe fikk solgt Melgaard-kunst etter kraftig priskutt

Ett av Bjarne Melgaard-bildene til Jens Ulltveit-Moe har til slutt blitt solgt for 800.000 kroner. Det tilsvarer en rabatt på 40 prosent.

Salg i boks: Investor Jens Ulltveit-Moe fikk solgt et gedigent Bjarne Melgaard-maleri, men måtte godta priskutt på 40 prosent. Foto: Lene Tangvald Jensen
Livsstil

Kapital har flere ganger omtalt at Jens Ulltveit-Moe måtte selge to gigantiske malerier av Bjarne Melgaard som er malt på slutten av nittitallet. Dette er bilder som den hardt, økonomisk prøvede investoren hadde hengende i Umoes hovedkontor Fornebu Hovedgård på Fornebu. Etter bygget ble solgt, har Ulltveit-Moe sagt til Kapital at han selger Melgaard-bildene fordi de er for store til å ha hjemme.

Rabatt på 40 prosent

Men på Blomqvists jubileumsauksjon 20. oktober var det ingen som bød på det største bildet “Uten tittel (Mecca)”, 200 x 625 cm, og det til tross for at auksjonarius “kun” bad om et åpningsbud på én million kroner.

Kraftig priskutt: Bjarne Melgaard-bildet “Uten tittel (Mecca)”, 200 x 625 cm, var vurdert til 1,2–1,5 millioner kroner. I etterkant av auksjonen hos Blomqvist 20. oktober er det solgt for 800.000 kroner. Foto: Blomqvist Kunsthandel

I forkant var bildet vurdert til 1,2–1,5 millioner kroner. Nå er bildet solgt for 800.000 kroner. Det ifølge opplysninger på Blomqvists nettsider. Hvis vi legger snittet av forhåndsvurderingen til grunn, altså 1,35 millioner kroner, vil det si at maleriet ble solgt med en rabatt på ca. 40 prosent.

Slettet fra nettside

Før sommeren prøvde Ulltveit-Moe å selge et annet stort Melgaard-bilde på auksjon hos Blomqvist. Det var maleriet “Uten tittel (Big Dogi)” med målene 200 x 408 cm. Det var vurdert til 800.000–900.000 kroner. Ingen ville ha det.

På nettsiden til Blomqvist ligger en oversikt over kunstverkene som ble lagt ut for salg på auksjonen i juni og med tilhørende tilslagsliste. Ulltveit-Moes Melgaard-maleri er av en eller annen grunn slettet fra oversikten.

Det har ikke lykkes Kapital.no å få en kommentar fra Ulltveit-Moe.

Selger Burger King

I skrivende stund ved lunsjtider 27. oktober ble det sendt ut en pressemelding fra Umoe Restaurants om at de selger Burger King Scandinavia, og at salget er en del av omstruktureringen av Umoes portefølje.