<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Cheerio, Miss Sophie

Mikael Johansson lager vårlig vri på sour-drinken med japansk brennevin og en italiensk superfavoritt.

Daglig leder Mikael Johansson på Bar Bardot.  Eivind Yggeseth / Kapital
Livsstil

Med fransk tema ligger cocktailbaren Bar Bardot som er oppkalt etter den franske skuespilleren, artisten og modellen et steinkast unna Nationaltheatret. Med Slottet som nærmeste nabo.

Å henge med eksentriske navn innen surrealistisk kunst kunne kanskje sees på som litt rebelsk på 60-tallet. At Brigitte Bardot i tillegg var elskerinnen til den franske superartisten Serge Gainsbourg (eller skal man si tok ham til sin elsker?), gjorde det nok ikke bedre.

Mikael Johansson (40)

  • Daglig leder på Bar Bardot

CV: Amazonia by BAR, Ivy, Bar Vulkan, Sirkus/gamle Baroque og La belle sole.

Bar Bardot har forsøkt å skape en delikat bar med fransk stemning, ved hjelp av blant annet fløyel, lysekroner og bilder av ikoniske skuespillere som Sofia Loren og Monica Bellucci på veggene.

I åpningstiden har baren en duftmaskin som lager en blomstrende, fresh duft. For ingen liker vel lukten av gammel øl.

– Flere gjester kommer inn her og påpeker at det lukter som den franske hotellkjeden Hotell Kost, sier Mikael Johansson, som er daglig leder.

Oser av Paris

Baren åpnet i november 2021, rett før skjenkestoppen.

– Man vet aldri når man lanserer et nytt konsept om det kommer til å funke. Vi rakk å kjøre noen helger før skjenkestoppen og forstod at dette ville bli en suksess.

Miss Sophie: – En vårlig og sommerlig drink basert på tre typer brennevin, melder bartenderen. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Lokalet huset tidligere restauranten Miss Sophie, hvor køen i helgene gjerne strakk seg ut døren, stappfull av folk sultne på brunsj. Halvparten av baren eies i dag av de forrige eierne.

Nå er imidlertid avocadotoasten og de posjerte eggene byttet ut med en stor vinliste, cocktailmeny, oster, skinker og oliven. De lyse pastellfargene med Miami Vice-vibber er erstattet av dype, romantiske smaragdfarger som oser Paris – eller Hotel Pigalle i Göteborg, etter Mikaels mening. Menyen med art déco-stil lar tankene vandre til den franske hovedstaden på det dekadente 20-tallet.

Fordums prakt

Bar Bardot har likevel beholdt en liten bit av gamle Miss Sophie. 

– Drinken Miss Sophie er en vårlig og sommerlig drink basert på tre typer brennevin. Først gin, gjerne en vanlig dry gin som ikke gir for mye krydder til drinken. Så Yusu sake, som er en spennende japansk sake med masse smak av sitrusfrukt, som nesten kan minne om limoncello. Og Aperol, som er veldig populært. Særlig på sommeren.

Miss Sophie

INGREDIENSER

1,5 cl gin

1,5 cl Yusu

1,5 cl Aperol

1 cl sukkerlake

2,5 cl eplejuice

1,5 cl ferskpresset sitronjuice

1 cl eggehvite

Sitrontwist til pynt

Miss Sophie utgjør sammen med Brigitte Bardot og Mr. Bardot signaturdrinkene, og er egentlig en slags "sour"-variant. Den er fruktig, men samtidig syrlig.

– Eplejuice – ikke fra konsentrat – gjør drinken veldig fresh uten at det blir for søtt. I tillegg har drinken ferskpresset sitronjuice og sukkerlake for å balansere det hele, samt eggehvite for skum.

Aperol gir drinken en ferskenaktig og svært så tiltalende "Miss Sophie-farge".

– Hell alle ingrediensene i en tom shaker. Tørrist for å fordele eggehviten, tilsett isbiter og rist igjen. Sil over et rocksglass, fylt til kanten med is. Pynt med en sitrontwist, avslutter Johansson.