<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Bak kunsten: Kunstner Liv Ertzeid på besøk hos Kunstpraten og snakker om hva som inspirerer henne. Her fra en utstilling hos galleri Isca på Fredensborg i fjor.  Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Stjerneskuddet Liv Ertzeid om kunstnerkarrieren: – Jeg tar aldri besøk i studio

Hun er blitt trukket frem som en av Norges unge kunstnere du burde holde et øye med, og mange mener verkene hennes har investeringspotensial. Nå jobber Liv Ertzeid mot sin neste utstilling.

36 år gamle Liv Ertzeid ble kjøpt inn av Nasjonalmuseet omtrent idet hun gikk ut av Kunstakademiet. I dag representeres hun av galleriet Isca i Oslo, Galleri Opdahl i Stavanger og jobber fra atelieret hjemme i Fredrikstad.

– Ved å jobbe hjemme får jeg muligheten til å gå litt til og fra, og jeg kan jobbe på kvelden. Det å jobbe alene er veldig fint, men noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde kolleger eller et team som gjorde ting sammen.

– Du har aldri vurdert å dele atelier med noen?

– Nei, det er lite aktuelt. Når jeg jobber trenger jeg å være alene, og jeg tar aldri besøk i studio, sier hun.

Denne uken er den unge kunstneren gjest i podcasten Kunstpraten, hvor hun snakker om hva som inspirerer henne og hvordan hun jobber.

Hør den siste episoden av Kunstpraten her:

Store malerier til neste utstilling

Ertzeid er kjent for fargerike malerier – gjerne inspirert av naturen med blader, stilker og blomster. Nasjonalmuseet har kjøpt både skulpturer og malerier av Ertzeid, og fanget henne opp på hennes aller første soloutstilling. Nå jobber hun mot en utstilling hun skal ha på galleriet Isca neste år.

– Foreløpig tror jeg det kun blir malerier. Litt store i størrelsen. De nærmer seg to meter i høyden og over én meter i bredden. Jeg liker å veksle mellom store og små arbeider, forteller Ertzeid i podcasten.

Hør flere episoder av Kunstpraten her:

Livsstil
Reportasjer