<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Eneste norske: The Fredriksen Family Collection er den eneste norske på Top 200 Collectors List. Her er tvillingsøstrene Cecilie (t.v.) og Kathrine Astrup Fredriksen avbildet på en Bjarne Melgaard-utstilling i London i 2012. Foto: Rex/Shutterstock editorial/NTB

Kåret verdens 200 topp kunstsamlere – én er norsk

En amerikansk kunstavis har kåret de 200 mest aktive og innflytelsesrike samlerne i verden. Kun én oppføring er norsk. 

I over 30 år har den amerikanske kunstavisen Artnews laget Top 200 Collectors List. Nå er årets versjon klar, og igjen er listen spekket med navn på mange av verdens aller rikeste. Flere har samlinger som helt eller delvis kan matche de råeste museer i verden, og som naturlig nok også er verdt en formue. 

I fjor ble Fredriksen-tvillingene for første gang nevnt på listen, og hvor Hans Rasmus Astrup har vært den eneste norske samleren som har nådd opp tidligere.

Livsstil
Reportasjer