<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Ny utstilling viser mørkere side: Marc Chagall (1887–1985) i 1964. Den russisk-franske kunstneren er en av verdens mest omsatte, vel kjent for drømmende motiver i pastellfarger. I mars skal Henie Onstad Kunstsenter vise kunst fra Chagalls “mørkere” perioder.  Foto: Getty Images

Ny utstilling viser Norges-favorittens mørkere side

Henie Onstad Kunstsenter viser en mørkere side av den kjente modernisten Marc Chagall i utstillingen “Marc Chagall – Verden i opprør”. 

Hvem har ikke sett en plakat av Chagalls drømmende motiver i pastellfarger med “kruseduller” på sommerhytter landet rundt? Vel, den russisk-franske kunstneren hadde også en mørkere side. Kunst som han laget på 30- og 40-tallet, vises nå på Høvikodden i Bærum. Både palett og innhold er langt mørkere enn det de fleste assosierer med arbeidene hans.

Verdenskjent kunstner: Chagall under fremvisningen av sin fresco under kuppelen i Opera Garnier i Paris i 1964.
Livsstil
Reportasjer