<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Pakker forholdsvis lett: Skuespiller Catherine Deneuve og motefotograf David Bailey på flyplassen i London, etter ankomst fra Paris, en gang på 60-tallet.  Foto: Getty Images / Mirrorpix

Lettere sagt enn gjort

Slik reiser du med kun håndbagasje

Oppskriften er like enkel som den er vanskelig: Å reise med bare håndbagasje sparer tid og stress ved både avgang og landing på flyplassen, men lar seg vanskelig gjennomføre uten litt planlegging. 

Enkel oppskrift: Dobbeltsjekk håndbagasjemålene hos ditt foretrukne flyselskap (eller velg en carry-on-bagasje som er designert som internasjonal), kjøp bagasje som maksimaliserer dette og pakk lett. 

Ikonisk trillebagasje: Rimowa Pilot case. Prisen er omtrent 12.000 kroner. Foto: Rimowa

Hva skal du pakke i?

Først, la oss dekke valget av bagasje. Trillekoffert med fire hjul og hardcover gir mest beskyttelse og bevegelighet. Det klassiske valget til business er Rimowa. Svinedyrt til tross, få andre slår denne ikoniske bagasjen hva gjelder overhead compartment-appeal så lenge budsjett er et ikke-problem. 

Gode alternativer finnes imidlertid overalt. Eksempelvis: Samsonite S’Curve, Topo Global Travel Bag og Db Ramwerk Pro. Grei kvalitet trenger ikke koste skjorta. Jo lettere, jo bedre. En bag i weekend-størrelse funker også fjell om du foretrekker å bære fremfor å trille, men gir naturligvis mindre beskyttelse. 

Lett boblevest som kan pakkes tett: Uniqlo Ultra Light Down. Prisen er i underkant av 600 kroner. Foto: Uniqlo

Hva skal du pakke?

Pakk lett. Velg plagg som kan fylle to–tre forskjellige funksjoner, altså eksempelvis fungere til både middag og under reisen. Yttertøy og sko tar som kjent ekstra mye plass, så her må det velges med største omhu. 

Til de varmere årstidene og destinasjonene er loaferen uslåelig og den eneste skoen du trenger. Sneakers i skinn også, så lenge det ikke er jobbreise hvor fintøyet skal frem. En tynn boblevest som kan pakkes kompakt er ypperlig og kan gjøre flere jobber – og gjøre dressjakken til ytterjakke. 

Ved mindre formelle anledninger kan man reise med en lett over shirt eller chore coat (tenk den franske, blå arbeiderjakken) med mange lommer til pass og ørepropper. Store plagg, som vinterparkas – om du virkelig må, er det smartest å bruke under reisen om mulig, for å spare den dyrebare plassen i bagasjen. 

Gjør det lett å organisere: Tøy- og pakkeposer fra Osprey. Prisen er omtrent 550 kroner. Foto: Osprey

Hvordan skal du pakke?

Pakk i små lommer og klesposer. Når ting er tettpakket, er det kjipt om skittentøyet flankeres av dressjakken. Klesposer er dermed ypperlig for å holden orden i flysakene. Myke klær ett sted og ladekabler i en annen lomme. Ønsker du å skvise potensialet ut av hver bidige kubikkcentimeter, er trikset å velge tøyposer med remmer som kan strammes, slik som på soveposer. Dobbeltsjekk isåfall på forhånd at hotellet har eget strykerom. 

Livsstil
Reportasjer