<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Produsentene

Årets største klokkenyheter

Industrihappeningen Watches and Wonders kunne by på flere overraskelser. De fleste var ganske dyre. Her er noen av de mest spennende.

IWC Ingenieur Automatic 40 Foto: IWC

IWC Ingenieur Automatic 40

Endelig får IWCs sporty luksus- og verktøyklokke Ingenieur den looken den fortjener. Det betyr retur til noe nærmere den opprinnelige streken fra “klokkeindustriens Picasso”, designeren Gerald Genta, mannen bak klokkehits som Patek Philippe Nautilus og Audemars Piguet Royal Oak. 

Det nye designet låner mye fra slik modellen var i 1976, og kommer i både stål og titan. Sistnevnte er mest kledelig i våre øyne. Størrelsen er i det midtre sjiktet, 40 mm. 

Utgaven i titan er priset til 16.100 euro, tilsvarende over 180.000 kroner med dagens valutakurs. Dessverre vil klokken kun være tilgjengelig i merkets egne forretninger, såkalte boutiques, hvilket betyr at den ikke er mulig å kjøpe direkte i Norge og at man derfor heller må belage seg på import.

Hør mer om alle lanseringene fra Watches and Wonders på Finansavisens klokkepodcast her:

Cartier Tank Normale Foto: Cartier

Cartier Privé Tank Normale

Denne nyheten skrur tiden tilbake til 1917, da den første Cartier Tank ble introdusert med design inspirert av franske stridsvogner. Størrelsen er liten, utseendet tidløst og gjennomføringen høy. På innsiden av Tank Normale tikker et urverk med manuelt opptrekk. 

Det at klokken kommer i den såkalte Privé-kolleksjonen betyr høye priser, kun edelt metall og nokså begrenset antall eksemplarer tilgjengelig. Den fresheste og trolig mest populære versjonen i børstet platina med lenke i samme materiale vil kun bli produsert i 100 eksemplarer. Prisen er da 50.000 sveitserfranc (tilsvarende omtrent 570.000 kroner) før avgifter. En halv million satte ikke noen stopper for de med kjøpekraft og villighet til å bruke penger, da ryktene skal ha det til at den allerede et par dager etter lanseringen var utsolgt. 

Rolex Daytona Foto: Rolex

Rolex Daytona

En kommer ikke unna å nevne industrigiganten Rolex. I anledning modellens 60-årsjubileum har sveitserne gjort den svært populære kronografen Daytona splitter ny. Endringene er nok ikke umiddelbart åpenbare for de fleste, men krever en nærmere titt. Da vil man se at “alt” er litt nytt. Dette inkluderer mindre detaljer på urskiven og nye proporsjoner. Urskiven fremstår nå som større, selv om selve størrelsen på klokken er uendret.

Den største overraskelsen var nok at modellen i platina nå får en såkalt open caseback. Det betyr at baklokket er gjennomsiktig – med innsyn til urverket. Tidligere har Rolex i tilnærmet alle tilfeller operert med lukket baklokk. I anledning “åpningen” er urverket blitt nytt og mer finishert. 

Prisen for Daytona i stål er 160.600 kroner.

Tudor Black Bay 54 Foto: Tudor

Tudor Black Bay 54

Neste ut er Rolex’ lillebror, Tudor. De siste årene har merket gjort suksess med Black Bay-serien, som etter hvert er blitt en svært stor kolleksjon bestående av alt fra små og mer pyntede klokker, til tøffe dykkere. Fellesnevneren er sporty design som låner inspirasjon fra historiske modeller. Dette er merkets virkelige storselger. 

Nytt for året er Black Bay 54, som ifølge Tudor selv skal være den klokken de har laget som er mest historisk korrekt sammenlignet med sin inspirasjonskilde. Som navnet indikerer kommer inspirasjonen fra dykkerklokken Submariner (ref. 7922), introdusert for første gang i nettopp 1954. Størrelsen er på nette 37 mm, altså noe mindre enn Black Bay Fifty-Eight. Prisen er 38.900 kroner på lenke. 

Oris ProPilot X Kermit Edition

Oris ProPilot X Kermit Edition Foto: Oris

Oris er var et av de mindre merkene på Watches and Wonders-messen, men de har likevel greid å lage litt oppstandelse med sin nye versjon av pilotklokken ProPilot X i titan. 

Mange kjenner kanskje til det uoffisielle kallenavnet som Rolex Submariner 16610lv fra 2003 fikk av samlere, på grunn av sin grønne bezel som kunne minne om fargen på karakteren Kermit fra The Muppets

Oris har nå gjort en humoristisk tvist på det hele ved å inngå et offisielt samarbeid med Disney og bruke Kermit i modellnavnet. 

Urskiven er gjort i en matchende grønnfarge, og ved den første dagen i måneden dukker trynet til frosken Kermit opp i datovinduet. Festlig og dristig. Prisen er rett under 50.000 kroner. 

Livsstil
Reportasjer