<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Fotosatsning på Henie Onstad

Vises på Høvikodden: Ketuta Alexi-Meskhishvili, “Georgian Ornament”. Dette bildet er tatt i forbindelse med fotofestivalen Les Rencontres de la photographie d’Arles i 2021.  Foto: Courtesy of the artist, Galerie Frank Elbaz, Paris and LC Queisser, Tbilisi.
Livsstil

– Det er andre gang Henie Onstad Kunstsenter (HOK) gjennomfører triennalen New Visions. Arbeidene til de 22 deltagende kunstnerne tar for seg energiproduksjon og utvinning av natur- og menneskeskapte ressurser fra olje til data – og ikke minst de økologiske, sosiale og politiske konsekvensene av disse aktivitetene. 

Det er Kapitals eksterne kunstekspert Nina Sørlie i selskapet Kunstkompetanse som forteller dette.

– Utstillingen er en del av HOKs fotosatsning, og mange av kunstnerne tar i bruk ny teknologi samt printer på og med materialer vi vanligvis ikke forbinder med fotografiet. Slik blir New Vision en lek med teknikker, utforskning og overraskelser, men også en tematisk aktuell og relevant utstilling. Det er laget et program og en katalog knyttet til utstillingen som kan være fint å få med seg – alt er ikke like tilgjengelig uten litt veiledning, sier hun.

Utstillingen er støttet av Aars, ABG Sundal Collier, Reitan Retail, IFA og SAHA.  Kunsthistoriker Sørlie jobber for førstnevnte.

I fjor høst hadde Kunstpraten besøk av den norske fotokunstneren Christian Tunge, som også driver galleriet Melk. Episoden finner du her