<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Marmorutstilling på Bogstad Gård

Et verk av Julia Vance Foto: Julia Vance
Livsstil

– I Galleri Østfløyen på Bogstad Gård åpner utstillingen “Marmorvariasjoner” 26. mai. Bakgrunnen for kunst i Østfløyen er den rikholdige kunst- og gjenstandssamlingen som finnes i hovedbygningen, hjemmet etter Morten Leuch d.y., Peder Anker og hans etterkommere. 

Det forteller kunstrådgiver Nina Sørlie i Kunstkompetanse.

– Utgangspunktet for utstillingen er fire marmorskulpturer som til vanlig har sin faste plass i den kulturhistoriske utstillingen i museet. Med utstillingen stilles de ut i en ny sammenheng, og sammen med øvrige, håndplukkede verk forteller de en spennende historie. Man beveger seg fra kopier av antikke verk via kjente norske billedhuggere fra 1800- og 1900-tallet, til samtidskunstneres tanker rundt materiale, teknikk og det konseptuelle i skulpturen i dag, forteller kunsthistorikeren.

Ny episode: I dag slippes ny episode av Kunstpraten. Kunsthistoriker Karin Hellandsjø er gjest og snakker om kunstnerskapet til Anna-Eva Bergman. Foto: Lars Brænden Schram

I dag slippes ny episode av Kunstpraten, hvor kunsthistoriker Karin Hellandsjø er gjest hos Kari. Hun snakker om kunstnerskapet til priskometen Anna-Eva Bergman. Episoden kan du høre her, og i denne artikkelen kan du lese om prisutviklingen på kunsten til den norske kvinnen som bodde mye i utlandet og levde fra 1904 til 1989.

Etterspurt: Anna-Eva Bergmans bilde “No: 6 – 1957” ble solgt for 540.000 kroner pluss omkostninger hos Grev Wedels Plass Auksjoner i 2018. Foto: GWPA