<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Fant Picasso hos Frelsesarmeen

Hvem drømmer ikke om å gjøre et kupp i en bruktbutikk eller på et loppemarked? De fire tallerkenene New York-kvinnen Nancy Cavaliere plukket med seg hos Frelsesarmeen i The Big Apple, må være et av tidenes funn.

Foto: Sotheby's
Livsstil

Den italienske kvinnen flyttet til New York etter at hun giftet seg i 2014, og begynte da å lete etter potensielle godbiter i byens mange bruktbutikker.

For noen år siden betalte Cavaliere åtte dollar for fire sorte tallerkener, risset inn med naivistiske ansikter og små partier med rødt og grønt. Etter et par korte Google-søk skjønte hun at hun hadde med noe mer verdifullt å gjøre. Det skriver Artnews. 

Ansiktene viste seg å tilhøre Picassos serie “Visage Noir”, altså svarte fjes. Det var en serie med håndmalt keramikk produsert på 1970-tallet i den franske, lille byen Madoura, som ligger mellom Antibes og Cannes. Nå har Cavaliere solgt tallerkenene for over 40.000 dollar via det internasjonale auksjonshuset Sotheby’s. Det tilsvarer omtrent 440.000 kroner. 

En tur til Frelsesarmeen kan være god butikk. Det hjelper å ha et øye for kunst, må det vel tilføyes.