<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Til salgs: Dette eksemplaret, en sjelden Ferrari Superfast Series II fra 1965, er en av mange luksusbiler som skal selges under bil-happeningen Monterey Car Week i California i august.  Foto: Mecum Auctions

Sjelden Ferrari til salgs

Det ligger an til mange slitne armer for budgiverne under årets utgave av "blanke, dyre biler"-happeningen Monterey Car Week. 

Hvert år, i august måned, velter det inn med beige khaki-bukser, hvite hatter, blazere med upassende passform og strykefrie skjorter til den lille kystbyen Monterey midt i California. Med disse klesplaggene følger formuende bilsamlere, presse, selgere og entusiaster. For ikke å nevne et stort antall plettfrie, klassiske og moderne superbiler. 

Det er Monterey Car Week, en av de større happeningene hva gjelder biler i USA. 

Årets utgave kommer nok ikke til å skille seg nevneverdig ut fra de foregående. Garantert høy sigarføring, ekstremt tight klippet golfbanegress og generell palmesus. Garantert fint vestkyst-vær. 

Det skal kappkjøres på bane, utstilles langs sjøen og kappkjøres med budspader i store, hvite partytelt – hele uken. Du har kanskje hørt om noen av de ganske så kjente evenementene som foregår: Pebble Beach Concours d’Elegance, Rolex Monterey Motorsports Reunion eller The Quail. Big deal for de som bryr seg. 

Foto: Mecum Auctions

Ferrari til hest

I fjor ble det omsatt biler for omtrent 463 millioner dollar denne uken. 

Et av auksjonshusene som tilbyr sine klienters varer til høystbydende i Monterey er amerikanske Mecum Auctions. Her er en av årets gjeveste, kommende lots en fin Ferrari Superfast Series II fra 1965. Ett av 12 eksemplarer som ble bygget i denne serien, med karosseri fra legendariske Pininfarina i Italia, gjort i sølv metallic og ildrødt skinninteriør. 

Det er ikke søkt å forvente at potensielle kjøpere vil flittig bruke budspaden og grave dypt i sine velfylte Goyard-lommebøker. 

Ferrarien har matchende nummer på motor og karosseri (en viktig avmerkningsboks hos samlerne) og er utstyrt med en 5-liter V12 med 400 hestekrefter under panseret. Blant tidligere eiere av den svært så kostbare og sjeldne grand toureren er Barbara Woolworth Hutton, arving etter sin bestefar som grunnla den amerikanske butikkjeden Woolworth. 

Så, pris? Vel, for å gi en pekepinn: Tidligere i år har både auksjonshusene RM Sotheby’s og Gooding & Company solgt eksemplarer av 500 Superfast for vel over 2 millioner dollar. Det er bare å begynne å spare. 

Skinnet hellig: Interiøret i denne Ferrarien er herlig og typisk for tiden. Foto: Mecum Auctions

Livsstil
Reportasjer