<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Suksessrestauranten Geita holder åpent med “hvite uker”

– Vi kjører nesten som før med “hvite uker” i første omgang frem til 1. desember, sier medeier Morten Sæther i snakkisrestauranten Geita.

Satser tross skjenkeforbud: Kokken Axel Nordahl åpnet restauranten Geita i september og akter ikke å stenge som følge av skjenkeforbudet. Bildet er tatt i juni. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix
Næringsliv

Mens den ene restauranten etter den andre melder at de stenger som følge av skjenkeforbudet som blir innført 10. november for å få bukt med den økende coronasmitten, velger den suksessrestauranten Geita på St. Hanshaugen en annen vri.

Alternativ vri: Restauranten Geita på St. Hanshaugen holder åpent med Hvite uker som en følge av skjenkeforbudet. Foto: oh-la-la.no

– Vi fortsetter nesten som før. Foreløpig frem til 1. desember kjører vi “hvite uker”, forteller Sæther, som er medeier og har ansvaret for markedsføring og PR i den nyåpnede restauranten.

Bookinger til langt ut på nyåret

Kapital skrev om restauranten i sommerutgaven før stedet åpnet. Kokken Axel Nordahl på Geita er vokst opp i Geitmyrsveien og takket nei til å jobbe for Michelin-restauranten Grace i Chicago fordi han heller ville starte for seg selv.

Geita åpnet i begynnelsen av september etter flere forsinkelser. Etter åpningen har det meste gått på skinner med fullt hus og mange gode anmeldelser for restauranten som ligger i Geitmyrsveien ved innkjøringen til Lovisenberg sykehus.

Til tross for den litt odde beliggenheten har gjester fra fjern og nær funnet veien dit.

– Vi har hatt tilnærmet fullt belegg hver eneste kveld til nå og har bookinger til langt ut på nyåret. Det var derfor i første omgang et lite sjokk å høre Raymonds beskjed om full skjenkestopp fra tirsdag 10. november, sier Sæther.

I første omgang var det et lite sjokk å høre Raymonds beskjed om full skjenkestopp fra tirsdag 10. november.
Morten Sæther

Drikkemeny med frukt og grønt

Geitas kjøkken leverer såkalt casual fine dining. De har to faste bordsetninger. Da kan man velge mellom en 4- eller 7-retters meny med tilhørende drikke.

Signaturrett: Biff tartar med steinsopp dekket av et lokk basert på pozusaus og pyntet med avruga. Foto: Privat

Etter å ha lagt hodene i bløt etter det varslede skjenkeforbudet bestemte gründerne seg for å holde åpent ved å sette sammen en alkoholfri drikkemeny.

“Den består av en miks av frukt og grønt: alt fra jordbær, rips og bringebær til mynte, løvstikke og rosmarin. Alt står i utmerket harmoni til de kreative rettene,” ifølge en pressemelding fra restauranten.

“Hvit” drikkepakke: Restauranten Geita har laget en drikkepakke av frukt og grønt. Foto: oh-la-la.no

– Foreløpig frem til 1. desember kjører vi hvite uker, sier Sæther.

Kanskje kommer Raymond Johansen innom Geita? Det er i hvert fall ikke langt å gå (!) til restauranten for byrådslederen, som i vår flyttet fra Lindeberg i Groruddalen til Adamstuen.

Så vil tiden vise om tradisjonelle “hvite uker”, som gjerne kjøres i januar, er noe gjestene går med på i førjulstiden.