<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
60 mrd: Ferske prognoser fra Virke Analyse viser at nordmenns netthandel vil øke til nesten 60 milliarder norske kroner (ekskludert mva.) i år. Foto: Foto: NTB

Nordmenn handler på nett som aldri før

Rekordhøy netthandel under coronapandemien har medført at flere bedrifter enn noen gang tidligere har etablert e-handelsløsninger. Det melder Hovedorganisasjonen Virke og betalingstjenesten Vipps.

60 mrd.

Ferske prognoser fra Virke Analyse viser at nordmenns netthandel vil øke til nesten 60 milliarder norske kroner (ekskludert mva.) i år. Det vil i så fall være en økning på ti milliarder kroner fra i fjor.

77 pst.

Tall fra Virke viser at hele 77 prosent av norske butikkjeder nå også har nettbutikk, mot 71 prosent i fjor. I 2015 var denne prosentandelen nede på 56.

1.350 mill.

I andre kvartal i år økte nordmenns netthandel av varer i utenlandske nettbutikker med 16,4 prosent målt mot andre kvartal i fjor. Det var netthandelen av klær som økte aller mest, til 1.350 millioner kroner, mot 965 millioner i samme periode i fjor, ifølge Virke.

30 pst.

En av de aller mest populære nettbutikkene er ifølge PostNord Zalando, som i all hovedsak selger klær og sko. Hele 30 prosent av alle norske netthandlere har handlet på denne nettbutikken de siste 12 månedene, viser tall fra PostNord.

77 pst.

Til tross for en liten nedgang i netthandelen ved oppblomstringen av corona i mars har netthandel med Vipps økt med hele 77 prosent fra oktober i fjor til oktober i år.

Reportasjer
Næringsliv