<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kunstner Kjell Erik Killi-Olsen: – Mine ting skal aldri skuffe en kjøper

Kjell Erik Killi-Olsen har vært blant de mest kjente og fremste kunstnerne i Norge siden han slo igjennom som kunstner på 80-tallet. Denne uken gjester han podcasten Kunstpraten.

Kunstpraten-killi-olsen-hele
Næringsliv

Kjell Erik Killi-Olsen kommer opprinnelig fra Trondheim. I fjor høst åpnet han kunsthuset ved navnet Kjøpmannsgata Ung Kunst, også kalt K.U.K, i hjembyen sin.

– Allerede for 30 år siden begynte jeg å snakke om dette her, forteller Killi-Olsen i podcasten.

Killi-Olsen vil fremme lokal, ung kunst og skape en kunstarena, som han synes byen har manglet og trenger.

– At det er ung kunst trenger ikke bety at kunstneren er ung, men det kan være en kvinne på 112 år som debuterer, fortsetter han.

Kjøpt tilbake egne verk

Killi-Olsen blir representert av Galleri Brandstrup på Tjuvholmen, og mange av bildene hans selges der. Selv har kunstneren kjøpt tilbake mange av sine egne kunstverk på auksjoner. Og nå har han gitt mange av verkene i gave til Trondheim by.

Åpnet av dronningen: Dronning Sonja foretok den offisielle åpningen av kunsthuset K.U.K. og som Kjell Erik Killi-Olsen (t.v.) står bak. Han var den første som stilte ut i dronningens KunstStall i 2018. Foto: Dag Asle Langø

– Jeg har mellom 12 og 14 arbeider som jeg gir til Trondheim. Jeg liker ideen om at ting skal være for publikum. Og så har jeg gitt bort endel bilder til institusjoner, sier han.

– Mine ting skal aldri skuffe en kjøper, legger han til.