<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Utfordrer listen: Manchester Citys Erling Braut Haaland kan snart ha sparket seg inn på Kapitals 400 rikeste liste.  Fredrik Varfjell / NTB

Norges første fotballmilliardær

Hittil har gullfoten fra Jæren sparket inn ca. 130 millioner kroner, mens han de fem neste årene har kontraktsfestede inntekter på drøyt 220 millioner pr. år. Mulighetene deretter er nærmest uendelige. Så hvor mye er Manchester Citys stjernespiss da “god for”?

Verdsettelse er som strikk, så også når det gjelder Erling Braut Haalands formue, som det finnes flere metoder for å regne seg frem til.

Én metode kan være å basere seg på opptjent inntekt minus utgifter og så finne fotballstjernens reelle egenkapital. En annen metode innebærer å også inkludere kontraktsfestede lønns- og sponsorinntekter, trekke fra estimerte utgifter, og så neddiskontere denne kontantstrømmen.

Reportasjer
Næringsliv