<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Krig og sol: Krigen i Ukraina har ført til en kraftig økning i interessen rundt såkalte virtuelle kraftverk. Et knippe tidligere aktører rundt det skandaleombruste meglerhuset Aker Brygge Trading satser nå på å selge solkraft.  Foto: Dreamstime

Tidligere Aker Brygge Trading-aktører garanterer gull fra oven

Aktørene bak energiselskapet Respondo lokker med årlig avkastning på opptil 30 prosent for å investere i virtuelt solkraftverk. Investorene er plukket fra samme kundeliste som skandaleombruste Bygdøy Allé Finanssenter og Aker Brygge Trading i sin tid brukte. 

Har du hørt om virtuelle solkraftverk? Det bør du kanskje rette på. Skal en tro bakmennene for selskapene Respondo og Green Energy One, Ragnar Ottosen og Tom Langli, er dette en nær garantert måte å høste gull fra oven på. Forretningsideen er å tilby småsparere å kjøpe seg inn i klynger av solkraftverk i Spania. 

Virtuelle solkraftverk er et fenomen som er lite kjent i Norge, men mer utbredt ellers i Europa.

Reportasjer
Næringsliv