<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Vokser videre med nerdenyheter

Tidligere Aftenposten-journalist fant en nisje i juridiske nyheter, som har blitt millionbedrift med solide overskudd.

Hedret: Redaktør Kjetil Kolsrud (t.h.) i Rett24 fikk i 2022 hederlig omtale da Fagpresseprisen ble utdelt. Diplomet ble gitt av jurymedlem Lars Kristiansen. Foto: NTB
Næringsliv

Både lesertallene og omsetningen for Rett24 øker, men utgiveren av nettstedet merker nå at stillingsmarkedet er strammere, noe som påvirker årets inntekter.

– Vi opplevde en inntekstvekst på omtrent syv prosent i fjor sammenlignet med året før, og vi fikk et resultat før skatt på rundt tre millioner kroner, sier redaktør Kjetil Kolsrud til Kapital Jus.

I kroner og ører økte omsetningen med i underkant av en halv million i fjor, og endte på 6,6 millioner.

Det er ikke verst for et firma som nærmest lages på kjøkkenbenken hjemme hos Kolsrud, som satset egne sparepenger på Rett24 sammen med makker Runar Myklebust. De er selskapets eneste to ansatte.

Først: Rett24 avslørte at høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy påsto at hans fraseparerte kone hadde forsøkt å forgifte ham. Saken ga mye trafikk til nettstedet. Skjermbilde: Rett24

Tøffere stillingsmarked

Etter fire fulle driftsår har Rett24 blitt en av de ledende publikasjonene i Norge som skriver nyheter om rettsvesenet, advokatbransjen, påtalemyndigheten og jurister.

Alle inntektene kommer fra annonser, i hovedsak stillingsannonser. Man trenger ikke abonnement for å lese sakene på Rett24, i motsetning til hos konkurrenten AdvokatWatch.

– Vi registrerte en tydelig konjunkturendring mot slutten av året i fjor som har fortsatt i år. Det er færre stillinger både i advokatmarkedet og i offentlig sektor, sier Kolsrud.

Overlever nedgangstid

Han er ikke bekymret for driften, selv om inntektene og resultatet ligger et godt stykke bak så langt i 2023, sammenlignet med samme tid i fjor.

– Vi opererer med god driftsmargin og har godt med penger på bok. Vi tåler en lavkonjunktur. Det viktigste for oss er at vi tar en stadig større andel av det totale markedet, sier Kolsrud.

Jusnerd: Kjetil Kolsrud er redaktør og utgiver av Rett24. Foto: PRIVAT

Han opplyser at trafikkveksten til forsiden på Rett24 er 20 prosent så langt i år, og 25 prosent på siden for ledige stillinger.

– Vi mener vi ligger svært godt an til å øke omsetningen når konjunkturen snur opp igjen, slik den jo alltid gjør til slutt, sier redaktøren, som også er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo.

Liten nisje

Rundt 8.000 unike brukere besøker daglig nettstedet han startet i 2017.

– Det er rundt 20.000 jurister i Norge, og vårt inntrykk er at de fleste av dem er innom Rett24 jevnlig, sier Kolsrud.

Egne målinger viser at 90 prosent av lesermassen er jurister.

– Det er jo den eneste målgruppen vi aktivt retter oss mot. Men vi kommer fortsatt til å være en gratisavis, som er åpen for alle som er interessert i nerdenytt, sier Kolsrud til Kapital Jus.