<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Vekstmaskin i vekstmarked

Omsetningen til regnskaps- og teknologiselskapet VIEW Ledger har steget fra 200 til 800 millioner i løpet av de seneste fire årene. Før 2030 skal selskapet omsette for flere milliarder.

Passerer milliarden: Adm. direktør John Hugosson og markedsdirektør Stian Brandvold i VIEW Ledger regner med at selskapet vil nå en omsetning på mins en milliard kroner i 2024. Foto: VIEW Ledger
Næringsliv

– Vi har satset hardt for å bygge et nordisk selskap og har ambisiøse planer. I fjor omsatte vi for 805 millioner kroner. I år skal vi over 900 millioner, og vi skal forbi milliarden i løpet av 2024, sier adm. direktør i VIEW Group, John Hugosson.

VIEW Ledger opplever for tiden sterk vekst i alle markeder, og med fokus på BPO (Business Process Outsourcing) og IT-outsourcing forventer selskapet at den organiske veksten skal gå ytterligere i været.

– Plattformen vi har bygget både for leveranser til kunder og integrasjon av nye selskaper gir oss muligheter til å gasse på enda mer i årene fremover. I 2029 skal vi omsette for flere milliarder, og vi kommer til å være en av de største aktørene innen BPO og IT-outsourcing, sier salgs- og markedsdirektør Stian Brandvold.

Mange oppkjøp

VIEW Ledger har tatt oppkjøpsvåpenet flittig i bruk de seneste årene.

– Ja, vi har vært aktive med oppkjøp. I 2022 gjorde vi fem oppkjøp, tre i Sverige og to i Norge. I løpet av 2023 har vi styrket oss ytterligere i Bergen med kjøpet av Faktaregnskap, og totalt har vi gjort 16 oppkjøp de seneste tre årene, sier Hugosson.

Selskapet organiske vekst ligger på rundt 15 prosent, og ifølge Hugosson er den en viktig driver til at selskapet har hatt anledning til å delta aktivt på oppkjøpsfronten.

– Forskjellen på oss og mange av de andre aktørene som tar del i konsolideringen i regnskapsmarkedet, er at vi alltid kjøper 100 prosent av et selskap, som rulles inn i organisasjonen og blir en del av vår felles kultur. Vi jobber strukturert med å få alt inn under samme paraply med like systemer og prosesser.

Det aller meste av investeringene til VIEW Ledger knytter seg til software og menneskene som skal bruke disse verktøyene.

– Vi har en veldig bra gjeng med medarbeidere. I tillegg består ledergruppen i VIEW av folk som har vært med på å bygge teknologiselskaper tidligere, og vi har et aktivt styre der vi har tilsvarende kompetanse, sier Hugosson.

Alltid 100 prosent: – Forskjellen på oss og mange av de andre aktørene som tar del i konsolideringen i regnskapsmarkedet, er at vi alltid kjøper 100 prosent av et selskap, sier John Hugosson. Foto: Iván Kverme

Store automatiseringssteg

VIEW Group-sjefen hevder at selskapet har tatt store steg innenfor automatisering de seneste årene.

– Vi startet med RPA (Robotic Process Automation), som nå er videreutviklet til smarte integrasjoner og store automatiseringsprosjekter basert på AI. På toppen legger vi vår egen BI-løsning for analyse og rapportering, og alt er med mål om å gi kundene innsikt og oversikt i sin virksomhet.

I tillegg til å levere regnskapsteknologi kan VIEW Ledger også ta ansvaret for hele regnskapet og lønn med tilhørende support og rådgivning.

– For kunder som ønsker full outsourcing leverer vi også vår egen “Workplace-as-a-service”-løsning, med blant annet kontornettverk, Office 365 og skybaserte serverløsninger, telefon og konferanseløsninger, sier Hugosson.

Fragmentert marked

Regnskapsmarkedet i Norge er fortsatt fragmentert med mange små regnskapskontorer. Hugosson mener likevel at konsolideringen i noen grad har skutt fart.

– Flere byråer og banker er på banen, og dette ser vi over hele Norden. Samtidig får vi henvendelser fra mange mindre byråer som opplever det mer krevende å stå alene.

Han tror likevel at mange av de små byråene vil fortsatt eksistere, men at det vil være mer krevende å ikke være stor i fremtiden.

– Dette gjelder for eksempel på grunn av arbeidsmiljøloven, der de aller fleste har hatt utfordringer med både oversikt og kontroll, og ikke minst på grunn av økt fokus fra Finanstilsynet. Dette vil øke risikoen for små regnskapsvirksomheter, som trolig ikke hverken har nok tid, ressurser, systemer eller prosesser til å møte dette på tilfredsstillende måte.

I tillegg kommer økte kundekrav og økt kompleksitet innen fagene regnskap og lønn, samt enda mer omfattende reguleringer fra EU og nasjonalt. Ifølge Stian Brandvold er VIEW Ledgers største konkurrenter selskaper som har ambisjoner om å ta hånd om det meste selv, og som ikke ønsker å outsource hverken økonomiavdelingen eller IT-drift.

– Samtidig er dette også vår største mulighet. Vi mener at vi kan levere en mye bedre og vesentlig billigere tjeneste for en virksomhet enn hva de selv kan levere, sier han.