<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Her er fremtidens digitale møteplass

Digitale møter er mer anstrengende enn fysiske, og har gitt opphav til begrepet "Zoom fatigue". Nå vil Microsoft bekjempe problemet med ny funksjon.

Fremtidens digitale møte: Slik ser den rykende ferske funksjonen i Microsoft Teams ut. Foto: Microsoft
Tech

Digitale møter har den siste tiden blitt hverdagskost for mange, og foregår på plattformer som Zoom, norske Pexip, Google Meet og Microsofts Teams. For mange har begrepet digitalisering fått en ny og mer konkret betydning. Og fordelene er mange: økt fleksibilitet, ingen reise- og kontorutgifter, og ikke minst, mer klimavennlig.

Likevel er ikke de digitale møtene perfekte. Lange økter foran skjermen, med mange ansikter å forholde seg til, kan føre til utmattelse. Dette har gitt opphav til begrepet “Zoom fatigue”, eller Zoom-utmattelse på norsk.

Microsoft hevder de har løsningen

For å bekjempe problemet, har Microsoft skapt en ny form for digitale møter. En ny funksjon i plattformen Teams, kalt “Together mode”, klistrer deltakernes ansikter på et liksom-klasserom, og dermed skapes det et slags inntrykk av fysisk tilstedeværelse. Plutselig slipper man å stirre på en collage av innrammede ansikter. I stedet kan man stirre på et livlig rom med hoder som stikker opp fra stoler.

Les også: Dette er Europas mest innovative selskaper

Teknologien benytter seg av kunstig intelligens til å skille ut hver deltaker fra omgivelsene, for så å plassere dem på en felles bakgrunn, som i første omgang er et auditorium. På denne måten skal Microsoft forhindre “Zoom-fatigue”. De har nemlig forsket på problemet, og hevder at mangelen på ikke-verbal kommunikasjon og et oversiktlig bilde av deltakerne gjør det vanskelig å “lese rommet”, og at dette i sin tur bidrar til utmattelsen.