<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ola Mæle: Slik investerer du i vin

Er det lønnsomt å investere i vin, og hvordan får man tak i de aller beste?

29.04.2021
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Milliardær og investor Ola Mæle er med oss i en ekstra lang episode hvor vi diskuterer om vin er en god investering eller ikke og hvordan man i så fall skal gå frem for å investere i vin. Vi hører om hvordan Ola har gjort det selv, hvor han har kjøpt, hva han har kjøpt tidligere - og ikke minst hva han kjøper nå. Vi drikker også en fantastisk flaske Vega Sicilia Unico 2009, som er ukens vintips.

Ukens vintips: Vega Sicilia Unico 2009 (se på Vinmonopolet)

En legendarisk vin

Vega Sicilias historie har aner tilbake 1864 da Don Eloy Lecanda Y Chaves startet eventyret med å plante Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec sammen med “Tino Fino” – den legendariske klonen av Spanias drue nummer 1 – Tempranillo. Inspirasjon for vinstilen var å lage “Bordeaux”-viner hjemme i Ribera del Duero, det nå kjente vinområdet øst for Valladolid i Spania. Vega Sicilia har hatt flere eiere siden 1800-tallet, men etter hvert eierskifte har kvaliteten økt. 

Etter at Alvarez-familien overtok i 1982 fra Hans Naumann, Sør-Amerika, har Vega Sicilia greid å holde balansen mellom å bevare tradisjonen og foreta nødvendige innovative grep.  I dag fremstår Vega Sicilia som en legendarisk vin fra Spania.

Ukens vintips: Vega Sicilia Unico 2009. Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth