<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Litt om trøfler, gode restauranter og en flott Barolo fra Piemonte

Etter å hørt ukens podcast får man lyst til å reise til Piemonte

Litt om trøfler, gode restauranter og en digg Barolo fra Piemonte
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg "Ukens vintips" i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

En fantastisk god film, en flott Barolo og en yndig kvinne

Ukens podcast handler om Piemonte. Svein og Jon Trygve har sett filmen Trøffeljegerne fra Piemonte. En film som virkelig anbefales å se når den kommer på kino andre juledag, konkluderer Jon Trygve og Svein. Jon Trygve tok turen til Piemonte noen dager tidligere for å oppleve trøffeljakt og selvfølgelig for å spise og drikke godt i Piemonte. Det ble en dårlig restaurantopplevelse, men mange gode opplevelser. Hår i desserten, en yndig kvinne iblandet flotte tips om gode restauranter og vinprodusenter gjør det verdt å høre på ukens podcast.

90 prosent av restaurantregnigen består av trøffel i Piemonte
Jon Trygve og Svein

Ukens vin er selvfølgelig fra Piemonte. Familien Benevelli startet opp i 1978 i Monforte d’Alba og har de siste tolv årene tatt steget fra å være en drueprodusent til å tappe under egen etikett og navn. Det har blitt en stor suksess. Deres tre Baroloer er verdt å jakte etter. I studio ble Le Coste de Monforte smakt. En vin for kjelleren, men også svært god om vinen koples til retter som entrecôte, lam eller vilt. Gjerne med en trøffelrisotto til eller som Svein og Jon Trygve bestiller i Piemonte: trøffel med risotto.

Trykk på vinen under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.

Anbefalte steder

Produsenter: Burlotto og Elio Altare Restauranter: Osteria Francescana , Vinoteca Centro Storico , Osteria More e Macine og L'Osteria del Vignaiolo

Filmen: Trøffeljegerne fra Piemonte | Offisiell norsk trailer

Ukens vin: Piero Benevelli Barolo Le Coste di Monfo 2016 Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no.