<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Paven av Riesling

Når du liker riesling før alle andre blir du pave

Vin

I denne podcastepisoden: Svein har besøk av en legendeCalle Fegth er en levende legende i norsk mat og vinmiljø. Lenge før Riesling var en bestselger og på alles lepper i Norge hadde Calle Fegth reist ned til Rheingau i Tyskland. Han opparbeidet seg etterhvert et renomme som en av verdens fremste kjennere og ambassadører for tyske rieslingviner. I Tyskland blir han forsatt omtalt som «König Calle» av Riesling.

Riesling paven: Calle Fegth i vinmarkene i Rheingau Svein Lindin

I Norge ble Carl Birger Fegth (Calle) først kjent som en av gründerne bak topprestauranten Credo i Trondheim, som åpnet i 1998.

Calle Fegth serverte kun Riesling på Credo, og om ikke gjestene likte det, måtte de gå andre steder. Gjennom Credo inviterte han til Trondheim flere internasjonale superstjerner innen vin. Rieslingkobling mot norsk mat i toppklasse ble en stor suksess og satte Credo på europakartet når det gjaldt utvalg og kvalitet

I 2008 lanserte sin første egen vin, naturligvis kalt Calles Riesling. Vinsatsingen ble starten på et eventyr innen vin som i 2013 endte med at Calle Fegth trakk seg ut av driften av Credo Restaurant og Bistro for å satse på vinproduksjon. Det hersker liten tvil at Calle Fecht kan sin Riesling. 

Anbefalte viner i denne episoden

Ukens vintips: 2 rieslinger anbefalt av paven av Riesling Svein Lindin

Om Ukens vintips

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalingene.

Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media, Simon Zimmermann  som sidekick, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.

Følg Ukens vintips i Apple Podcast Spotify eller direkte i din podcastspiller.

Se flere vintips med Vinify

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du: Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol, finne de beste vinbarene, se ekspertenes anbefalinger, lagre og dele dine egne smaksnotater og holde orden på vinkjelleren din.

Tilgjengelig på iOS og Android.

Abonner på nyhetsbrev

Få de beste vintipsene rett inn i innboksen. Hver uke. Enklere blir det ikke å holde oversikten over Sveins anbefalinger.