<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Våpenkappløpets vinnere

Kongsberg Gruppens aksje har steget solid etter den russiske invasjonen av Ukraina. Dette kommer både offentlige og private aksjonærer til gode.

Ukraina-støtte: USA har donert NASAMS, som produseres i samarbeid mellom amerikanske Raytheon og Kongsberg Defence and Aerospace, til det ukrainske forsvaret. Her er våpensystemet fotografert ved testskyting i Sverige. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvarets mediesenter/NTB
Inside

– Det er den geopolitiske uroen som forklarer mesteparten av oppgangen i Kongsberg Gruppen. Det som skjer i Ukraina, kan gi selskapet flere forsvarskontrakter, uttalte analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto til Finansavisen kort tid før krigen i Ukraina brøt ut.

Og investorene som var inne i Kongsberg-aksjen da krigen var et faktum, skulle få godt betalt. Fra