<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Dette er kunst for folk flest

I uken før høstferien ble en ny skulptur avduket i Ekebergparken, bestående av et ukjent antall opplyst undertøy.

Priser kunstneren: Eiendomsinvestor Christian Ringnes holder tale før avdukingen av kunstverket “Nordic Hiplights”, laget av Pipilotti Rist, i Ekebergparken. Foto: Trym Schade Warloe/Lumo Polar
Inside

Den siste kunstneren som har blitt valgt ut er sveitsiske Pipilotti Rist. Eiendomsinvestor Christian Ringnes hadde som vanlig disket generøst opp med mat og drikke og et musikalsk innslag. Han takket medarbeiderne som ordner det hele, og trakk frem at han selv ikke trengte å gjøre annet enn å stille og holde en liten velkomsttale.

I den snakket han naturligvis varmt om den sveitsiske kunstneren, som var så opptatt av Astrid Lindgrens Pippi i oppveksten at hun inkorporerte navnet hennes i sitt eget fornavn. Til Ekebergparken har hun laget verket “Nordic Hiplights”, som enkelt fortalt er opplyste underbukser hengt opp i trærne.

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo stilte villig opp for å hylle Ringnes, som fremdeles bor i Norge og har brukt over en halv milliard kroner på parken, som er åpen for folk flest. Nettopp dette gjorde Johansen et poeng ut av. “Dette er kunst for folk flest,” sa han med henvisning til de 60 eller 140 underbuksene. Det verserer ulike tall. Kapital har ikke gått antall underbukser etter i sømmene.

Vi skal heller ikke gjengi uttalelsen til milliardær og kunstsamler Petter Olsen om hva han mente underbuksene manglet. Det går en grense for alt.

Underbuksekunst: Kunstkomiteen på Ekeberg har valgt ut et kunstverk bestående av opplyste underbukser. Foto: Trym Schade Warloe/Lumo Polar
Går for gjenvalg og prising av milliardærer: Byrådsleder Raymond Johansen i passiar med den sveitsiske kunstneren Pipilotti Rist. Foto: Trym Schade Warloe/Lumo Polar