<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Det har vært et fabelaktig år

2022 ble nok et rekordår for Privatmeglerens eiendomsmeglerkontor på Majorstuen, som kunne skilte med solid omsetningsvekst. 

Ny rekord: Privatmegleren Park på Majorstuen dro i havn over 500 salg i fjor. Her er noen av salgene i Oslo med en prislapp på minst 15 mill. kr som meglerkontoret stod for. Foto: Finn
Inside

Fjoråret bragte med seg store svingninger i eiendomsmarkedet – fra historiens sterkeste oppgang i første kvartal, til et kraftig fall i boligprisene på høsten. Norges Banks hyppige renteøkninger gjennom andre halvår førte til bråbrems i markedet, men en rekke eiendomsmeglere er likevel svært fornøyde med året sett under ett.

– Selv om alle skal ha det til at 2022 var veldig vanskelig, har vi hatt ordentlig vind i seilene. 2022 var et fabelaktig år for vår del, sier daglig leder Mick H.S. Rødsten i Privatmegleren Park.

Meglerkontoret beliggende i Sorgenfrigata på Majorstuen opplevde sterk vekst i fjor og økte omsetningen til snaut 51,4 millioner kroner, opp 12 prosent fra 2021, som også var et rekordår. Ved årsslutt kunne Rødsten og kollegene skilte med litt over 500 salg gjennom 2022, en liten oppgang fra året i forveien.

Selv om alle skal ha det til at 2022 var veldig vanskelig, har vi hatt ordentlig vind i seilene. 2022 var et fabelaktig år for vår del.
Daglig leder Mick H.S. Rødsten i Privatmegleren Park

Størst i Oslo

Privatmegleren er en av Norges største meglerkjeder med totalt 74 kontorer fordelt på alle landets fylker. Selv om kjeden opplevde en liten nedgang i 2022, er administrerende direktør Grethe Wittenberg Meier svært fornøyd med fjorårets resultater.

— Vi har lagt bak oss et godt år, og er veldig fornøyd med året sett under ett, spesielt med tanke på at fjerde kvartal ble betydelig tøffere i boligmarkedet, sier meglersjefen.

Privatmegleren er Oslos største eiendomsmeglerkjede. Meglerkontoret på Majorstuen er Privatmeglerens tredje største målt i kroner omsatt, bak Privatmegleren Nordstrand og Skøyen, som knivet om å bli Privatmeglerens kontor med høyest omsetning i fjor.

Sistnevnte, hvor Fredrik Dyve er daglig leder, gikk av med en knepen seier. Begge meglerkontorene omsatte for rundt 70 millioner kroner hver i 2022. Det var kun noen hundretusener som skilte de to. Mens Nordstrand-kontoret opplevde en liten økning gjennom fjoråret, hadde Dyve og hans partnere et inntektsbortfall på flere millioner kroner.

Kaprer luksussegmentet

På landsbasis hadde meglerkjeden en markedsandel på 13 prosent i fjor, mens i hovedstaden er den på hele 22 prosent. Og det er spesielt ett segment som Privatmegleren tar stadig større markedsandeler av.

– Vi har tatt kvantesprang i markedsandeler og kanskje spesielt i high end-segmentet. Når man kaprer dét, så følger ofte mye annet enkelt etter, sier Rødsten i Privatmegleren Park.

Kaprer markedsandeler: – Vi har tatt kvantesprang i markedsandeler og kanskje spesielt i high end-segmentet. Når man kaprer dét, så følger ofte mye annet enkelt etter, sier daglig leder Mick H.S. Rødsten i Privatmegleren Park. Foto: Iván Kverme

Hvis man ser på objektene som ble solgt til en prislapp på minst 15 millioner kroner i fjor, stod Privatmegleren for 36 prosent av salgene i Oslo. Nestemann på listen hadde halvparten så stor markedsandel på 18 prosent.

– Det er åpenbart at vi gjør noe som fungerer. Jeg tror det i stor grad handler om å være profesjonelle og diskré. Kundene skal føle at de får det lille ekstra når de velger oss. I tillegg ønsker vi at kjøperne skal oppleve at de blir tatt hånd om, sier Rødsten.

Økt ant. ansatte med 50 prosent

Majorstuen og Oslo vest er kjerneområdet til Privatmegleren Park, men de satset også på flere områder i fjor. Samtidig byttet de kontorlokaler og økte antall ansatte med nærmere 50 prosent. Rødsten tror investeringene har gitt motivasjon til meglerkontorets ansatte.

– Før var vi 18 ansatte i et kontor på 180 kvadratmeter. I mars i fjor flyttet vi til Sorgenfrigata og har nå 920 kvadratmeter å fordele oss på. Vi ansatte mange gjennom 2022 og er nå 27 ansatte. Jeg tror disse faktorene har spilt positivt inn og bidratt til å oppnå de gode resultatene, sier meglerkontorets daglige leder.

Nyansettelsene er i form av back office, trainees og annen nødvendig kompetanse, forteller han.

– Hva skiller dere fra andre meglerkontorer?

– Vi er innovative samtidig som vi er tro mot de gode, gamle meglerkunnskapene. Vi har også en klar tråd og strategi for det vi gjør, sier Rødsten.

Tror på boligprisoppgang i år

Selv om stemningen i eiendomsmarkedet er ganske annerledes nå enn på samme tid i fjor, er det ikke så ille som mange skal ha det til, mener eiendomsmeglertoppene Kapital har snakket med.

Tilbudssiden er lav, og tilflyttingen til Norge er høy. Vi har generelt et stort boligbyttebehov, og mange som satt på gjerdet i 2022 ønsker fortsatt å kjøpe bolig i år. Summa summarum tror jeg vi vil få en svak prisoppgang for hele 2023.
Administrerende direktør Grethe Wittenberg Meier i Privatmegleren

– Jeg tror ikke det er like mørkt som mange føler. I løpet av de drøyt to første ukene i år fikk vi inn akkurat like mange oppdrag hos Privatmegleren Park som de første ukene av 2022. I år solgte vi 14 boliger over samme periode, mens i fjor var tallet 18, sier Rødsten.

– Hvordan tror du boligmarkedet vil utvikle seg fremover?

– I høst sa jeg at markedet kom til å være mer utfordrende frem til mai 2023, og det står jeg fortsatt ved – da tror jeg det begynner å snu. Vi merker også at det er veldig mange kjøpere som sitter og venter, og det starter å bygge seg opp en liten kjøperskare. Men på et eller annet tidspunkt vil disse dette ned fra gjerdet, sier Rødsten, som får støtte av sjefen sin.

Fornøyd: – Vi har lagt bak oss et godt år, og er veldig fornøyd med året sett under ett, spesielt med tanke på at fjerde kvartal ble betydelig tøffere for boligmarkedet, sier adm. dir. Grethe Wittenberg Meier i Privatmegleren. Foto: Tore Meek/NTB

– Jeg tror vi får svakt volum og et prisfall i årets fire første måneder, sammenlignet med fjoråret. Likevel tror jeg starten på 2023 vil bli bedre enn mange fryktet, og bedre enn fjerde kvartal i fjor, sier Grethe Wittenberg Meier.

Fra mai ser meglerkjedesjefen høyere etterspørsel. På det tidspunktet vil tilbudet fortsatt være lavt, og da vil prisene dra seg til igjen, mener hun.

– Tilbudssiden er lav, og tilflyttingen til Norge er høy. Vi har generelt et stort boligbyttebehov, og mange som satt på gjerdet i 2022 ønsker fortsatt å kjøpe bolig i år. Summa summarum tror jeg vi vil få en svak prisoppgang for hele 2023,  avslutter hun.