<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Røkke er nok raus med den norske stat

Da Kjell Inge Røkke flyttet til Sveits, gav han luksusvillaen på Konglungen til sin ekskone, Anne Grete Eidsvig. Nye opplysninger viser at gaven har en anslått verdi på 300 millioner kroner.

Luksus: Kjell Inge Røkke ga boligen til venstre på bildet til sin ekskone da han flyttet til Sveits. Den er nå taksert til 300 millioner kroner. Foto: Michael Groth
Inside

Etter at milliardæren ga bort huset, har det vist seg at gaven utløste krav om dokumentavgift. Dersom det var snakk om en overføring mellom ektefeller, hadde ikke så vært tilfellet, men Røkke skilte seg fra sin kone for noen år siden. Dokumentavgiften er som kjent 2,5 prosent av eiendommens verdi, og et avgiftsgrunnlag på 300 millioner kroner gir altså 7,5 millioner i avgifter til statskassen. 

Finansavisen er blant mediene som tidligere har omtalt luksusboligen, som paret har bygget over flere år og lagt betydelig med penger i, og opplyst at byggekostnadene er estimert til 500 millioner kroner.