<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Heftige hytteplaner i Kragerø-skjærgården

Det koker i hyttemarkedet, og Kragerø-skjærgården er intet unntak. Om ikke lenge kan et gigantisk og flunkende nytt hytteprosjekt på Langøy se dagens lys.

Gigantprosjekt: Salgsverdien vil ligger over en milliard kroner dersom det bygges opp mot 300 enheter på Langøy i Kragerø-skjærgården. Illustrasjon: Langøy Utvikling
Eiendom

– Vi håper å kunne ha noe å tilby markedet innenfor et toårsperspektiv, sier Tim Kronborg til Kapital. Han er styreformann i Langøy Utvikling, som står bak det omfattende eiendomsprosjektet på Langøy, en av Kragerø-skjærgårdens mest populære ferieøyer. Planene omfatter et utbyggingsområde for 105 helårsboliger og 169 fritidsboliger.

– Vi legger opp til en snittpris på hyttene på mellom fire og seks millioner kroner, et prisintervall som også indikerer at vi ikke selger hytter med strandtomter, sier Kronborg videre. Et kritisk punkt for full utbygging på Langøy er knyttet til at det kommer opp en bro til fastlandet. Også dette går etter planen, forteller Kronborg, som regner med at fastlandsforbindelsen vil være ferdigregulert innen første halvår 2021.

Trenger kapital

Salgsverdien for hele prosjektet vil kunne ligge på over en milliard kroner, dersom prosjektet bygges fullt ut. Det vil etter all sannsynlighet utløse et behov for ekstern kapital.

– Vi utelukker derfor ikke et samarbeid med andre, gjerne med lokal tilstedeværelse, sier Kronborg – som også er styremedlem i en rekke av Ivar Tollefsens selskaper i Kragerø. Tollefsen var på 8. plass på Norges 400 rikeste i høst, med en formue på 29 milliarder kroner. Investorens tilstedeværelse i Kragerø har skutt voldsom fart de siste årene – ikke bare har både far og sønn Tollefsen sikret seg noen av landets flotteste fritidseiendommer i skjærgården, det er også høy aktivitet på fastlandet. 

Bygger i sentrum

For tre år siden kjøpte for eksempel Tollefsen 80 prosent av aksjene i Kragerø Resort, med håp om å gjøre det nesten alle trodde var umulig – å gjøre hotellet lønnsomt. Men i fjor, for første gang i historien, ble det generert et plussresultat på driften.

– Vi er også stolte over at Kragerø Resort nylig ble kåret til landets beste golfhotell, sier Knut Bremer til Kapital. Han er destinasjonsansvarlig for Kragerø i Fredensborg Fritid, ett av Tollefsens investeringsselskaper. Og legger til:

– Vi gleder oss stort over alle som bidrar til videreutvikling av flotte Kragerø. En komplementær utvikling i og rundt byen gjør den til et enda bedre sted å leve, samt for å feriere. Det gir også mer attraktive rammer for ulik næringsvirksomhet i Kragerø. Selv har vi blant annet et stort engasjement i sentrum med bygging av nytt administrasjonsbygg for kommunen. Salgsstarten vi for øvrig hadde på boligprosjektet i sentrum for kort tid siden, viser hvor attraktiv Kragerø er. 19 salg av 25 mulige på bare to dager var veldig hyggelige salgstall, sier Bremer.

Prosjektet på Langøy har man også merket seg hos Fredensborg:

– Når det gjelder planene på Langøy, ser det ut til å være et godt gjennomarbeidet prosjekt, og vi gleder oss til det blir realisert. Om det viser seg at de trenger en partner vil vi, som med alle gode prosjekter, se positivt på et samarbeid, sier Bremer.