<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Over 90 prosent av leilighetene solgt over prisantydning

Flere av de nye leilighetene på Valkyrien Living ble revet bort før de rakk å bli lagt ut på Finn. – Salget har gått svært bra, sier Marianne Tvenge, datter av eiendomsmogul Torstein Tvenge.

Hett marked: Nærmest alle leilighetene til Fram Eiendom, eiendomsselskapet til Torstein Tvenge, på Majorstuen er så langt gått over prisantydning.  Foto: Valkyrien Living
Eiendom

Mot slutten av fjoråret ble de første leilighetene i prosjektet på Majorstuen med navn Valkyrien Living lagt ut for salg på Finn.no. Nå er alle bortsett fra én av de som ble lagt ut solgt, men flere vil komme ut i løpet av året.

Det er selskapet til eiendomsmogul Torstein Tvenge, Fram Eiendom, som står bak prosjektet. Selskapet har en total eiendomsmasse på rundt 450.000 kvadratmeter, fordelt på kontor- og forretningslokaler, p-plasser, lager og bolig.

Det nye prosjektet Valkyrien Living består av totalt 54 to-, tre- og fireroms leiligheter, og det er to av barna til Torstein Tvenge, Marianne og Marius, som har ansvar for prosjektet.

Kostbare kvadratmetere

Kapital kan telle opp 12 solgte og tinglyste boliger. Nærmest alle har gått over prisantydning, forteller eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere.

Endelig salgspris til flere av leilighetene er et langt stykke unna prisantydningen oppført i boligannonsene.

En leilighet med primærrom på 46 kvadratmeter lå ute til 4,95 millioner kroner, men budrunden stoppet ikke før 5,8 millioner kroner var passert. Salgsprisen var 860.000 kroner over prisantydning. Med omkostninger endte totalprisen på nærmere seks millioner kroner for knappe 46 kvadratmeter.

Ser potensiale: Eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere ønsker å vente til utover våren med å legge ut noen av leilighetene for å vise frem solrike terrasser og grøntareal. Foto: Foto: Eivind Yggeseth

En leilighet på 60 kvadratmeter endte også med en salgspris langt unna prisantydning på 6,5 millioner kroner. Siste bud som tikket inn var på 7,25 millioner – 750.000 kroner over prisantydning.

– Prisene er basert på erfaringer vi har fra området, men også på salg av andre leiligheter i prosjektet, sier Dyve.

Solgt for 70 mill.

Familien Tvenge har så langt innkassert 70 millioner kroner for de 11 leilighetene som pr. nå er tinglyst. Valkyrien Living-salgssummene viser en gjennomsnittlig kvadratmeterpris langt over snittet for Majorstuen-området, som i fjerde kvartal i 2020 lå på 98.588 kroner. For de nye leilighetseierne måtte i snitt ut med 110.000 kroner pr. kvadratmeter for å bo på Valkyrien Living.

– Interessen fra markedet har vært kjempefin. Flere leiligheter er solgt til interessenter før leilighetene rakk å komme ut på det åpne markedet, forteller Dyve.

Den høyeste kvadratmeterprisen gikk til leiligheten med primærrom på 46 kvadratmeter, hvor eierne betalte over 126.000 pr. kvadratmeter. Ingen av boligene er solgt for under 100.000 kr pr. kvadratmeter. Kun én har gått under prisantydning, informerer eiendomsmegleren om.

Høy standard: Tvenges eiendomsprosjekt Valkyrien Living på Majorstuen består av totalt 54 splitter nye leiligheter. Foto: Privatmegleren

Flere kommer til salgs

For tiden er det kun én Valkyrien Living-leilighet som ligger til salgs på det åpne markedet, men flere skal komme ut, forteller Marianne Tvenge.

– Salget har gått svært bra, og vi har nå kun fem leiligheter igjen som trolig legges ut til våren, sier hun.

Dette for å kunne vise leilighetene frem fra sin beste side, forteller eiendomsmegler Dyve, som megler prosjektet sammen med kollegaen Jon Kvisgaard.

– Markedet er veldig godt om dagen, men samtidig tenker vi at noen av leilighetene kan fremstå enda bedre utover våren. Da kan vi vise frem de solrike terrassene og grønne områdene rundt, sier Dyve.

I tillegg skal 17 nye leiligheter ferdigstilles og selges til høsten.

Beholder 20 prosent selv

I utgangspunktet skulle alle de 54 leilighetene i prosjektet selges, men familien Tvenge har valgt å beholde rundt 20 prosent av leilighetene selv.

Tilfreds: Marianne Tvenge er svært fornøyd med salget av Valkyrien Living-leilighetene som Fram Eiendom har etablert. Foto: Iván Kverme

– Vi kommer nok til å beholde 10–12 leiligheter som en investering, sier Marianne Tvenge og legger til:

– Ubeskjedent vil jeg si at kombinasjonen av flotte boliger sentrert rundt et vakkert grøntareal med innbydende butikker og serveringsarealer i underliggende etasjer, og ikke minst med en av byens hyggeligste beliggenheter – det er sjelden vare!