<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kragerøs nye konsertimpresario?

Mangemilliardær og Norges ubestridte eiendomskonge, Ivar Tollefsen, fester grepet ytterligere i Kragerø. Nå med en ny utescene ved Kragerø Resort – ved siden av å like godt sette opp et tilhørende toetasjers parkeringshus.

Ny utescene – og snart eget husorkester?: Landets eiendomskonge, Ivar Tollefsen, drar i gang en ny utescene ved Kragerø Resort. I skjærgården vanker det dermed flere musikalske go-biter utover sommeren. Foto: Tore Øyvind Moen/Varden
Eiendom

– Vår ambisjon er at Kragerø skal være den fremste reiselivsdestinasjonen i Norge og at Kragerø Resort skal være landets beste og mest allsidige resort. Nå gleder vi oss til å videreutvikle området ved sjøen og beach-klubben med permanent utescene og flere båtplasser, slik at vi kan gi enda flere gjester hyggelige opplevelser, sier Rajko Mink, adm. dir. i Fredensborg Hospitality, til Kapital. 

For fire år siden kjøpte Ivar Tollefsen 80 prosent av aksjene i Kragerø Resort, med håp om å gjøre det nesten alle trodde var umulig – å gjøre hotellet lønnsomt. Allerede i 2019 ble det generert et plussresultat på driften.

Bygger utescene    

Fremover mangler det ikke på nye planer for fritidsanlegget. 

– Vi planlegger også å utvikle flere leiligheter i tilknytning til resorten, for å kunne ta imot flere besøkende. Resorten er en stor og viktig arbeidsplass for mange mennesker i Kragerø, og det er viktig for oss å sørge for en robust og god drift av anlegget. Vi vil stadig strekke oss for å tilby aktiviteter som gjør at vi tiltrekker oss flere besøkende hele året, sier Mink. 

Grepene som er gjort synes å treffe godt – i fjor ble Kragerø Resort kåret til landets beste golfhotell. Nå rigges det altså opp både en permanent utescene ved beach-klubben, på samme sted som det frem til nå er blitt avholdt konserter på midlertidige scener, samt en utvidelse av småbåthavnen med to hundre nye båtplasser og etableringen av et nytt toetasjers parkeringshus. 

Politikerne har, ifølge Kragerø Blad Vestmar, behandlet detaljreguleringen for andre gang, og denne ble nylig vedtatt. Utescenen blir i første omgang satt opp med en grunnflate på maksimalt 75 kvm, mens parkeringshuset, som skal benyttes til golfbiler, skyttelbuss og varelevering, blir på totalt 700 kvm. 

Dyp Kragerø-kjærlighet

I Kragerø-skjærgården har både Ivar Tollefsen og sønnen Nick noen av landets flotteste fritidseiendommer. Restauranten Tollboden, bygging av et nytt administrasjonsbygg for kommunen – kombinert med et ferdigstilt lokalt boligprosjekt – viser bare noen av Fredensborgs engasjementer i Kragerø. 

Selskapet har tidligere uttalt til Kapital at det er positivt innstilt til et samarbeid med initiativtagerne bak det gigantiske hytteprosjektet på Langøy, der det skal settes opp rundt 300 nye hytter og helårsboliger. 

Lokalpolitikere spiller stadig på lag, selv om Fredensborg blir en stadig mer dominerende kommersiell aktør.

– Vi har god dialog med kommunen og politikerne i de ulike prosjektene som pågår. Det er viktig for oss å ha kontakt med lokalmiljøet, politikere og lokalt næringsliv, slik at vi sammen kan gjøre Kragerø til et attraktivt sted å bo, investere og oppleve, sier Mink, og legger til at Fredensborg f.eks. har vært opptatt av skole- og oppveksttilbudet på Levangheia og Stabbestad. 

Og med ny utescene blir muligens neste steg et eget husorkester – med vokalist i Postgirobygget og Fredensborg-ansatt, Arne Hurlen, i spissen?