<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Vil ha 75 mill. for luksusvilla

Rederarving Monica Wilhelmsen ønsker å selge eneboligen sin på Gråkammen i Oslo. Med en prislapp på 75 millioner kroner er dette for øyeblikket landets dyreste eiendom til salgs i det åpne markedet.

Norges dyreste: Boligen i Trosterudveien 25A er den dyreste eiendommen til salgs på Finn for øyeblikket. Foto: Zovenfra v/Jan-Fredrik Bergmark / Sem & Johnsen
Eiendom

I starten av mars la Monica Wilhelmsen, datter av den avdøde skipsrederen Wilhelm Wilhelmsen, ut boligen sin i Trosterudveien 25A til salgs.

For 75 millioner kan man bli eier av den stilfulle og moderne villaeiendommen – “en sjeldenhet i Hemingland”, ifølge boligannonsen. Med på kjøpet får man blant annet to terrasser på 70 og 40 kvadratmeter, dobbelgarasje i underetasjen med direkte adkomst til boligen og separat praktikantleilighet. Eiendommen strekker seg over solide 2,3 mål.

Romslig uteplass: Boligen har to store terrasser på hhv. 70 kvm. og 40 kvm. Foto: Zovenfra v/Jan-Fredrik Bergmark

– Dette er ikke noe for “everybody”. Det er en særdeles flott eiendom beliggende helt inntil Marka, i et område hvor mange velstående har lyst til å bo. Her kan man flytte rett inn, sier eiendomsmegler og advokat Tom Johnsen i Sem & Johnsen, som har fått i oppdrag å lande salget.

Dersom megleren har truffet på sin prisantydning, vil det gi en salgspris på nærmere 144.000 kroner pr. kvadratmeter. Til sammenligning ligger den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for området på drøyt 80.000 kroner.

– Topp standard på alt

Den hvite villaen brer seg over 521 kvadratmeter fordelt på tre etasjer, og inneholder blant annet peisstue, vinrom, bibliotek, seks soverom og flere hvite marmorbad med innmurte badekar.

De som er nysgjerrige på hvordan det i detalj ser ut inne i rederarvingens hjem vil imidlertid bli skuffet, for det finnes ingen bilder fra innsiden av villaens fire hvite vegger i boligannonsen på Finn.

Et øye for detalj: Monica Wilhelmsen er utdannet interiørarkitekt og skal ha lagt ned betydelige summer i luksusvillaen. Foto: Wilhelmsen.com

Men med rederarvingens interiørarkitektutdannelse og Wilhelmsen-familiens milliardformue er det neppe noen IKEA-innredninger å spotte for dem som drar på visning i Trosterudveien 25A. Standarden beskrives som herskapelig, lys og delikat, med “alt man kan ønske seg” i boligannonsen.

– Det er topp standard på alt. Mange ønsker ikke å brette ut hjemmet sitt på nett, de som er interessert får ta kontakt og komme på visning, sier Johnsen.

Over snittet: Med dagens prisantydning må man ut med 144.000 kr pr. kvadratmeter for Wilhelmsens murvilla på Gråkammen. Foto: Zovenfra v/Jan-Fredrik Bergmark

– Hadde kostet langt mer i dag

Murvillaen som står på eiendommen ble oppført i 2001. Dersom man hadde bygget et tilsvarende bygg på tomten nå, hadde prisen vært enda høyere, ifølge eiendomsmegleren.

– Bygget er litt over 20 år gammelt. Hvis man skulle bygget dette i dag, med tilsvarende standard, ville det kostet mye mer enn 75 millioner for denne eiendommen. Tomten i seg selv koster mye penger, sier han.

“Unikt objekt”: – Dette er ikke noe for “everybody”. Det er en særdeles flott eiendom beliggende helt inntil Marka, i et område hvor mange velstående har lyst til å bo, sier eiendomsmegler Tom Elliot Johnsen. Foto: Sem og Johnsen

– Hvordan er markedet for denne typen boliger?

– Det har strengt tatt aldri vært større etterspørsel etter boliger i så høy prisklasse som i dag. Det er en endring som har skjedd over de senere årene.

“Lidenskapelig opptatt av god mat”

Monica Wilhelmsen overtok eiendommen som 16-åring i 1986. I 2020 gikk hennes far, skipsrederen Wilhelm Wilhelmsen bort, og etterlot seg en milliardformue. 

Sønnen Thomas Wilhelmsen overtok da den stemmeberettigede A-aksjen i familieselskapet Tallyman, som sitter på nesten halvparten av aksjene i børsnoterte Wilh. Wilhelmsen Holding. Thomas, som er femtegenerasjons leder av rederiet, ble oppført med en formue på 4,5 milliarder kroner på Kapitals siste liste over Norges 400 rikeste. Det gjorde ham til den 78. mest formuende mannen her i kongeriket.

Formuende familie: Thomas Wilhelmsen, broren til Monica, leder Wilh. Wilhelmsen Holding og ble kåret til Norges 78. rikeste mann på Kapitals liste over Norges 400 rikeste i fjor. Foto: Iván Kverme

Hans søster Monica sitter i styret i flere selskaper tilknyttet milliardrederiet. Foruten en bachelorgrad i interiør fra Academy of Art University i San Francisco har hun studert finans ved BI. Hennes store lidenskap er imidlertid god mat og drikke, noe som gjorde at hun startet Oslo Vinskole for noen år siden.

“Hun har med tiden ønsket å lære mer om vin til mat uten å måtte gå hele veien til sommelier. Da det ikke fantes opplæring som hun mente var passende for seg, startet hun høsten 2016 med kvelder i sitt og andres hjem i opplæring om vin og sprit, der det etter hvert kom kjente og gode foredragsholdere. Hun har stor glede av å være med og spre kunnskap om vin. Siden den gang har hun drevet og utviklet Oslo Vinskole,” står det på skolens hjemmeside.

Kapital har ikke lykkes i å komme i kontakt med Monica Wilhelmsen.