<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Startskudd for milliardprosjekt

Til tross for at det fortsatt er et stykke igjen til den ønskede forhåndssalgsgraden er nådd, planlegger selskapet bak Solnes Marina ved Melsomvik i Vestfold å begynne byggingen denne måneden.

Store planer: Egen bryggeplass til alle, badestrand, sjøbad, basseng, treningslokaler, tennisbane og kulturhus med cafe, restaurant og gjestebrygge skal lokke kundene til Solnes Marina. Foto: Storm Marketing
Eiendom

– Vi har så vidt startet salget og er i dialog med potensielle kjøpere. Noen kontrakter er allerede signert, og vi har en lang liste med folk som har meldt sin interesse. Prosjektet er fortsatt i startfasen, men det er planlagt byggestart om bare noen dager, sier eiendomsutvikler Hans Øivind Nordvik til Kapital.

Et datterselskap i konsernet Nordvik eier og driver sammen med sønnene, Beliggenhet Utvikling, har store planer i sjøkanten ved Tønsbergfjorden. Her skal det oppføres et helt lite samfunn bestående av 138 boliger, både hus og leiligheter, samt infrastruktur og fasiliteter. Boligene vil koste fra fire til 15 millioner. 

– Det betyr at man kan kjøpe et sted i vannkanten i Vestfold til det man kan kalle normale priser, sier utbyggeren.

Rammeavtale på plass

Målet er å gjøre hele prosjektet i ett byggetrinn. Nordvik skisserer et budsjett på rundt en milliard kroner, og forteller at de er i dialog med banken og at en rammeavtale for finansiering er på plass. Tidligere har han uttalt til Finansavisen at de sikter mot en forhåndssalgsgrad på rundt 60 prosent.

Utbygger: Eiendomsutvikler Hans Øivind Nordvik står bak Solnes Marina-prosjektet. Foto: Marius Viken

– Vi kan bygge i faser, men hvis vi skal bygge alt på én gang, tenker vi at vi bør ha bortimot 60 prosent. Det blir en dialog mellom oss og banken, men om det blir litt tregere, tar vi det bare mer trinnvis. Det er fortsatt tidlig, og vi har ikke tatt en endelig beslutning, men planen er å være godt i gang utpå høstparten og ferdig om ca. 2,5 år, sier han.

Solnes Marina er imidlertid ikke forskånet for utfordringer blant annet knyttet til  galopperende kostnader og høyere renter, og dette fordrer ekstra aktsomhet.

– I disse litt spesielle tidene må vi se litt an hva som skjer. Vår foreløpige konklusjon er at vi tror vi skal igjennom en liten periode med høyere renter, men at det kan snu fort når det snur, og at det kanskje vil normalisere seg raskere enn mange andre tror, sier Nordvik.

Helhetlig tilbud

Solnes-generalen er langt fra noen nykommer – Estate Nyheter skrev i fjor at han eier omtrent 2.000 fritidseiendommer og 450 boliger. Nå har han klokkertro på Solnes Marina, og skryter blant annet av prosjektets beliggenhet. Innen en drøy times kjøring finner man Oslo og ti andre fjordbyer.

– Det er kun 12–15 minutter fra Tønsberg, Sandefjord og Torp flyplass, med Nøtterø som nærmeste nabo over sundet. Vi har et par interessenter som er norskamerikanere og bor i California, som er interessert i dette prosjektet nettopp fordi det ligger der det ligger – i strandkanten, med gode fasiliteter, men også nær flyplass, sier Nordvik.

Tanken er å bygge et helhetlig tilbud som kan appellere både til fastboende og feriegjester. Inspirasjonen er hentet fra både inn- og utland.

– Alle eierne vil få tilbud om egen bryggeplass. Det vil bli badestrand og sjøbad med basseng ut i havet, samt basseng og treningslokaler på land, tennisbane, kulturhus med cafe, restaurant og gjestebrygge, og det er seks minutter til nærmeste golfbane. Dermed mener vi at vi har det folk etterspør når de skal ha rekreasjon.