<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Skandaleselskap begjært konkurs

I høst avslørte Kapital hvordan Credi & Partners har villedet småsparere og pensjonister til å kjøpe ikke-eksisterende eiendomsaksjer. Nå har kemneren begjært selskapet konkurs.

Konkursbegjært: Fra selskapets lokaler, sentralt i Oslo, har Credi & Partners lokket småsparere og pensjonister til å investere i deres prosjekter. Nå har Skatteetaten begjært selskapet konkurs. Foto: Iván Kverme
Jus

Coca-Cola, nettbutikken Komplett, et strømselskap og et renholdsselskap er bare noen av de mange selskapene som har uoppgjorte krav mot Credi & Partners. Totalt har selskapet samlet opp hele 24 betalingsanmerkninger. 

Til sammen beløper de seg til nærmere 1,6 millioner kroner. På toppen kommer et krav av ukjent størrelse fra Skatteetaten, som nå har begjært selskapet konkurs.

Konkurssaken mot selskapet var berammet til den 18. mars. Selskapet, som er heleid av daglig leder og styreleder Tom-Arild Karlsen, møtte imidlertid ikke opp, og rettsmøtet ble derfor flyttet til en senere anledning.

1,4 millioner tatt i arrest

Inkludert i summen på 1,6 millioner, som fremkommer i en kredittsjekk av selskapet, er et arrestkrav på 1,4 millioner kroner. Kravet ble ført frem av en mann i 60-årene i fjor høst, og er tidligere omtalt i Kapital. 

Han hadde latt seg overtale til å investere en million kroner i to av selskapets eiendomsprosjekter. Først etter å ha lest Kapitals avsløring, hvor vi avdekket at selskapet hverken eide eller hadde tilgang på aksjene de solgte, innså den eldre mannen at han var blitt lurt.

“De saksøkte har tilsynelatende lurt saksøkeren til å overføre store pengebeløp til Credi & Partners på sviktende grunnlag,” het det i arrestkjennelsen fra i høst. Den gang var også Levi Andre Hasfjord blant de saksøkte, i tillegg til selskapet og daglig leder Tom-Arild Karlsen.

 Retten omtalte deres adferd som “sterkt klanderverdig”.

Etter Kapitals avsløringer om Credi & Partners i fjor høst har flere av de involverte tatt rettslige skritt mot selskapet og dets bakmenn. Finanstilsynet gikk også ut og advarte mot selskapet, som ikke hadde konsesjon til å drive investeringstjenester.

Hverken Tom-Arild Karlsen eller Levi Andre Hasfjord har besvart våre henvendelser i forbindelse med denne saken.