<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Selskapet er i en unik posisjon

Martin Huseby Karlsen i DNB Markets ble kåret til beste offshoreanalytiker i Kapitals analytikerkåring. Her er hans favorittaksjer for 2022.

Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Investor

Alder: 42
Utdannelse: Sivilingeniør innen industriell økonomi fra NTNU
Erfaring: Startet i DNB Markets i 2004

Aksjetips: Valaris (kjøp)
Sluttkurs 1. februar: 42,87 dollar 
Kursmål: 50 dollar
Begrunnelse: Etter mange år med for mye gjeld i riggsektoren mener vi at en god balanse er det første kriteriet et riggselskap må møte for å være interessant for investorer. Og etter å ha gjennomgått en konkursbeskyttelsesprosess i 2020/21, der gjeld på over 60 milliarder kroner ble eliminert, er Valaris VAL i en netto kontantposisjon. 

Fredriksen Gruppen har tatt en betydelig posisjon i Valaris og eier 6,2 prosent av selskapet.

Selskapet har en attraktiv flåtesammensetning, nyter godt av endel lange kontrakter og relativt stabil inntjening i jackup-segmentet, og er godt posisjonert for bedring i dypvannsmarkedet. Aksjen er blant de mest attraktive på stålverdier, med implisitt prising på et 7G dypvannsboreskip på ca. 120 millioner dollar, under både sammenlignbare selskaper og såkalt replacement cost. På estimater fra 2024 og utover handles aksjen på lave multipler. Fredriksen Gruppen har tatt en betydelig posisjon i Valaris og eier 6,2 prosent av selskapet.

* DNB har en beholdning av aksjer i Valaris på under to prosent.

Aksjetips: Odfjell Drilling (kjøp)
Sluttkurs 1. februar: 21,20 kroner 
Kursmål: 25 kroner
Begrunnelse: Med eksponering mot riggmarkedet på norsk sokkel mener vi Odfjell Drilling   er godt posisjonert til å bygge ytterligere kontraktsdekning på bakgrunn av økt aktivitet i forbindelse med skattepakken. Selskapet er i en unik posisjon med moderne og effektive rigger, samt gode kundeforhold, noe som gjør at de har vært et førstevalg blant mange oljeselskaper på norsk sokkel. 

Selskapet er i en unik posisjon med moderne og effektive rigger, samt gode kundeforhold, som gjør at de har vært et førstevalg blant mange oljeselskaper på norsk sokkel.

Selv om vi ikke tror på noe stort oppsving i dagrater for halvt nedsenkbare rigger i Norge, mener vi aksjen er attraktivt priset på dagens markedsrater, som ligger rundt 300.000 dollar. Aksjen handles til selskapsverdi over estimert brutto driftsresultat (EV/EBITDA) for 2022 på 4,2 ganger, noe som er godt under historisk snitt for sektoren.

* Det gjøres oppmerksom på at DNB Markets, etter at anbefalingen ble gitt, er hyret inn som tilrettelegger for lån til og mulig notering av et Odfjell-selskap.