<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Tilpasning under høytrykk

Europeiske naturgasspriser har vært under hardt press den siste tiden. Den usedvanlig milde vinteren på kontinentet har vært en nøkkelfaktor, men andre faktorer spiller også inn. Likevel mener vi det meste taler for at gassprisene snart skal opp.

Viktigere: Europa må importere langt mer flytende naturgass for å kompensere for bortfallet av russisk eksport. Det gir utslag i prisene i gassmarkedet. Foto: Reuters/NTB
Gjestekommentar

Gjestekommentar: Ole R. Hvalbye, analytiker i SEB med råvarer

Gjennom 2022 ble russisk gasseksport til Europa nærmest strupet og falt med rundt 65 prosent sammenlignet med året i forveien. Prisene på både europeisk naturgass og kraft skjøt i været. Europa nådde toppen av galskap sommeren 2022, da spotkontrakter for europeisk naturgass på den nederlandske gasshuben TTF nådde astronomiske 340 euro pr.