<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Derfor er tankmarkedet annerledes i dag

Skipsverftene i Asia har ordrebøkene fulle med bestillinger på LNG- og containerskip, og de fleste tilbyr levering av nybygg først i 2026–2027. Frem til da leveres det svært få tankskip, og derfor vil tankmarkedet forbli sterkt usedvanlig lenge.

Dalian Shipbuilding Industry Company: Skipsverftet som ligger i Kina har ifølge Håvard Sjursen Lie i Danske Bank valgt å prioritere bygging av LNG- og containerskip. Verftet har imidlertid også noen tankskip i ordreboken, og det ene ble ifølge Lie bestilt i oktober 2021 og skal leveres i oktober 2024 – tre års ledetid altså. Foto: Dalian Shipyard
Investeringsanbefalinger

Det slår aldri feil: Når det er gode tider i tankmarkedet, blir rederne grådige og bestemmer seg for at jo, nå skal det sannelig bygges! Deretter kontraheres det altfor mange skip, og markedet “bygges i hjel”. Fordi skip har så lang levetid, blir den påfølgende nedturen så altfor lang.

Å investere på bakgrunn av en overbevisning om at “this time it’s different!” har altså historisk sett vært en særdeles dårlig strategi innen tank.