<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kapital-porteføljen satte ny rekord i 2022

Kapital-porteføljen leverte en avkastning på rett over 40 prosent i 2022, mens Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned en prosent. Fjorårets avkastningstall føyer seg dermed inn i Kapitals rekordbøker – og vi forventer mer av fjorårets suksessformel, nemlig en portefølje tungt lastet med oljeserviceaksjer.   

Skogens konge: Norske Skog, med konsernsjef Sven Ombudstvedt i spissen, har vært en viktig bidragsyter til fjorårets avkastningstall for Kapital-porteføljen. Og en klar overvekt av analytikerne tror eierne har enda mer å glede seg til i 2023.    Foto: Iván Kverme

Vi fikk rett med våre makro- og bransjeprognoser for 2022, da vi spådde at oljeservicesektoren ville stå overfor en real industriopptur som samtidig ville spille seg ut på Oslo Børs. For etter at operatørselskapene har vist altfor liten investeringstilbøyelighet opp mot sine fossile engasjementer, så vel knyttet til løpende vedlikeholdsbehov som i ny produksjonskapasitet, har pendelen nå snudd – støttet av så vel en høy oljepris som av energimarkeder generelt sett preget av store ubalanser. 

Når energisektoren på Oslo Børs siste tolv måneder har steget med voldsomme 35 prosent, er naturligvis også mye av de oljeservicerelaterte selskapenes fremtidige overskudd reflektert i...