<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Trendbrudd i Vaccibody?

Vaccibody-aksjen kan stige til gamle høyder, men den kan også bryte den stigende trenden.

Tester trenden: Vaccibody-aksjen har utviklet en fallende sekundærtrend, som peker ned og ut av den stigende trenden. Grafikk: Tradingview
Teknisk analyse

Historikken er ikke veldig lang i Vaccibody-aksjen, men etter en dobling i aksjekursen, siden bunnen på 45 kroner den 30. oktober 2020, har aksjen utviklet en fallende sekundærtrend, som peker ned gjennom bunnlinjen i den stigende trenden. Aksjen har også brutt sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt. Det kan i tillegg se ut til den stigende trenden er brutt, men det kan også tenkes at det bare vil bli en liten justeringen av stigningstakten.

RSI har falt under 50-nivået og har brutt den positive undertonen i RSI-chartet. Det, sammen med den fallende trendlinje i toppen, har signalisert avtagende stigningstakt og muligheten for et trendbrudd i hovedchartet. Her kan det også bare være en justering av stigningstakten, men for å snu den fallende tendensen må RSI raskt bryte den fallende trendlinjen og etablere seg over 50-nivået igjen.

To viktige nivå

Aksjen har testet en teknisk støtten ned mot 74 kroner flere ganger de siste ukene, men har snudd opp igjen hver gang og sluttet over 75-nivået. Det kan bety at den tekniske støtten på det nivået også er sterk nok til å ta i mot nye nedturer.

Etter å ha testet den tekniske støtten i området 74 - 75 kroner kan det nå komme en oppgang mot den tekniske motstanden på 79-nivået, og kanskje 50-dagers glidende gjennomsnitt. Et brudd opp vil utløse kjøpssignal med potensial opp mot neste tekniske motstand på 84 - 85 kroner. Det nivået må brytes på stigende omsetning for å signalisere videre oppgang mot gamle høyder og bekrefte den justerte stigende trenden.

Faller aksjen gjennom den tekniske støtten vil det utløse salgssignal. Da kan aksjen ganske fort falle videre til 69- og kanskje 66 kroner. Da vil også trendbruddet være et faktum.

Stanger mot taket

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsetter å stange opp mot taket i den lange, stigende trenden. Det er fremdeles rom for oppgang mot 1.080 og 1.100, men en svakt fallende trendlinje i toppen av RSI-chartet kan bremse oppgangen.

Gitt at den positive undertonen i RSI-chartet holder, kan eventuelle korreksjoner fremdeles bli forbigående, men selv i den ett år gamle stigende trenden er det rom for fall til 1.028-, 1.000- , 960-nivået og 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Hovedindeksen: På kort sikt er potensialet i den lange, stigende hovedtrenden begrenset. Grafikk: Tradingview