<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Topp 40: På Kapitals 40 under 40 i år finner du blant annet Olena Gevoll i Hydro f.v., Lasse Reiersen i Oro Eiendom, Astri Marie Ravnaas i NBIM, og Nishant Fafalia i Kistefos. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

40 under 40

Én passer på mine og dine 12.500 milliarder i Oljefondet. En annen har flere vellykkede snuoperasjoner bak seg i Kistefos. En tredje har gjort lynkarriere i Hydro, mens en fjerde har hatt toppjobber hos eiendomskongen Ivar Tollefsen og investor Runar Vatne.

For femte året på rad har Kapital plukket ut 40 av de mest spennende talentene i norsk næringsliv under 40 år.

De fleste har allerede kommet langt på vei i karrieren til tross for sin relativt unge alder. Andre er på vei opp. Men alle på listen skiller seg ut som hardtarbeidende, ambisiøse, målrettede og med egenskaper og fagkunnskaper som gjør at vi sannsynligvis vil se mer av dem i tiden fremover.

I Kapitals 40 under 40 presenterer vi noen av de vi mener er de aller største talentene i norsk arbeidsliv. Noen har allerede fått topplederstillinger i store børsnoterte selskaper eller startet egne bedrifter som har vokst i rakettfart og verdsettes for svimlende summer, mens andre er med fordi vi tror de kommer til å bli viktige aktører i næringslivet i fremtiden.

Fire av talentene på Kapitals 40 under 40. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

Oversikten er basert på innspill fra kilder, hodejegere, ulike selskaper og Kapital-redaksjonens egne vurderinger. Vår oversikt er ikke tenkt som en fasit, men et godt utgangspunkt for å orientere seg i jungelen av alle de ravende dyktige talentene som finnes der ute.

Vi har bevisst plukket ut personer fra flere ulike bransjer, med ulik alder og bakgrunn, innen den øvre aldersgrensen på 40 år. Målet er å vise et representativt utvalg av unge, flinke mennesker som er enere på sine respektive felt, og som vi har troen på at kommer til å markere seg sterkt i norsk næringsliv de neste 10–15 årene. Listen er ikke rangert. 

Les mer om fire av kandidatene her:

Vet du om noen som fortjener en plass på neste års liste? Send en epost til tf@kapital.no eller ie@kapital.no.

Karriere