<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Det komplette ferieparadis

“The Aloha State” byr på shopping, barer og restauranter, paradisiske strender, frodige skoger og landlige omgivelser – det meste man trenger for den perfekte ferie.

Foto: Tor Johnson/Hawaii Tourism Authority via AP
Reise

Hawaiis offisielle motto “aloha”, som betyr kjærlighet, fred og omtanke, er ment å speile gjestfriheten og den varme stemningen som råder på øygruppen. Dette tankesettet, sammen med et vell av opplevelsesmuligheter og severdigheter, gjør Hawaii til et uforglemmelig reisemål.

Hovedstaden Honolulu, beliggende på øya Oahu, er den største byen. Her finner man blant annet et rikt kunst- og kulturliv, restauranter og matopplevelser av høy standard, mange butikker og, ikke minst, den verdenskjente Waikiki-stranden.

Hawaii er imidlertid langt mer enn byliv. De hundretalls øyene rommer fantastiske muligheter for en billedskjønn ferie med himmelske strender, frodige skoger og landlige omgivelser. Her er det bare å finne frem kameraet og knipse i vei! Glad i å surfe, dykke, fiske eller gå på tur? Hawaii byr på alt dette – på vulkanen Mauna Kea, “Det hvite fjellet”, er det sågar mulig å stå på ski eller snowboard.

Øyene har også høy stjernefaktor, og har vært innspillingssted for en rekke kjente filmer som blant annet Pirates of the Caribbean, Hunger Games og Indiana Jones. Men kjendisene kommer ikke hit kun for å jobbe. Flere kjente navn, som Oprah Winfrey, Woody Harrelson og Owen Wilson, har privatboliger i øyparadiset.

Hawaii er godt og varmt året rundt. Den laveste temperaturen som var målt i hovedstaden i fjor var 19 grader, mens den i snitt ligger på rundt 25 grader. Mest nedbør faller i vintermånedene, som også er høysesong for turisme.

Dersom man har muligheten, kan det være lurt å legge Hawaii-ferien til enten tidlig vår eller på høsten. For nordmenn kan det imidlertid være mer aktuelt å reise på sommeren, da man oftest har sammenhengende fri. Sommermånedene er perfekt for strandliv og snorkling, med varmere vær og mindre bølger. Husk solkrem!

Å komme seg til Hawaii tar omtrent et døgn, men er absolutt verdt det. Som regel flyr man via New York eller San Francisco, før man lander i hovedstaden Honolulu. En tur til Hawaii kan dermed enkelt kombineres med noen dager på USAs vestkyst.

Bo

Foto: Barbara Kraft/Four Seasons

Hawaii er et populært reisemål spesielt for amerikanske turister, og mangler ikke overnattingsmuligheter med høy standard. På ananas-øya Lanai finner man blant annet to luksuriøse Four Seasons-hoteller som kan by på det meste, fra golf, tennis, dykking, strand- og bassengliv til spa, hvalsafari, bading med delfiner og en rekke barer, lounger og restauranter.

Celina Gylthe i reisebyrået beCuriou anbefaler også The Fairmont Kea Lani, et luksushotell som ligger på Maui, Hawaiis nest største øy. Her tilbys både suiter og villaer – perfekt for generasjonsferie med tilbud til både unge og eldre.

Spise

Foto: The Mill House Maui

Hawaii er USAs 50. delstat, og kjøkkenet her er preget av både amerikanske og polynesiske mattradisjoner. Tradisjonelle hawaiianske retter inkluderer kalua pork (svin langtidsstekt under jorden), loco moco (en burger servert på ris, med egg) og poké (surferutgaven av sushi). Gylthe anbefaler lau lau, som består av kjøtt eller fisk innpakket i taro-blader. 

Øyene er også et eldorado for frisk frukt. Restaurantscenen på Hawaii er stor og variert – fra enkel “street food” til svært pittoreske spisesteder med ypperlig service og fantastiske retter. I den sistnevnte kategorien er mange tilknyttet de store resortene. Det finnes også gode alternativer utenom disse, som restauranten The Mill House på Maui, der man nyter maten på en tropisk plantasje ved foten av øyas fjellandskap.

Drikke

Hawaii har tropiske drinker av alle slag! Blant de mest populære er lava flow, en rombasert fest for ganen med smak av kokos, jordbær, banan og ananas. Eller hva med en mai tai (som egentlig stammer fra det amerikanske fastlandet), der rom mikses med flere former for likør og sitrus? 

Blue Hawaii er en tradisjonsrik drink som stammer fra etterkrigstidens Hilton Hawaii, spektakulær grunnet både sitt spenstige (blå) utseende og gode smak. Og ja, Hawaii kan også by på fantastisk piña colada. Prøv én eller flere, bare husk at det kommer en dag i morgen!

Shopping

Hawaii har et rikt butikktilbud der man kan kjøpe alt fra lokalproduserte varer og strandsandaler til det siste fra de store motehusene. De sistnevnte er først og fremst lokalisert i de store befolkningssentraene. Mange av dem befinner seg i nærhet av Waikiki. 

Honululu huser dessuten et stort og eksklusivt kjøpesenter, Ala Moana. Gucci, Balenciaga eller en ny Rolex? Alt dette finner du her. Er man på jakt etter noe litt mer unikt, kan øya Kauai være et alternativ. Hit trekker kunstnere og kreative sjeler, og sjansen er større for å finne autentiske produkter.

Oppleve

Foto: Matt King/Getty Images/AF

Hawaii er som nevnt et eldorado både for dem som vil slappe av i solen, dem som vil oppleve kultur og natur og dem som vil holde kroppen i gang. 

Eksempelvis går strendene på Maui for å være noen av verdens fineste. Livsnyteren kan her tilbringe late dager, mens den aktive kan boltre seg med en rekke vannsportaktiviteter. Det tilbys kurs i blant annet surfing, snorkling og kiting. Med litt flaks kan man se knølhval som hver vinter trekker fra Alaska til Maui. 

Er man ingen fisk i vannet, er det heller ingen krise. Spill golf, dra på sykkeltur, gå til fots gjennom skog eller på fjell, ri på stranden, kjør jeep, hopp i fallskjerm eller prøv paragliding – mulighetene er mange!