<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Nærmest åpning: Det spektakulære Museum Of The Future er det av de mange nye prosjektene i Dubai som ligger nærmest frem i tid. Det skal, etter planen, åpnes i løpet av året. Foto: Karim Sahib/AFP/NTB

1.001 tilbud i Dubai

Når man først er i Dubai på verdensutstilling, er det verdt å ta noen dager til der for oppleve alt annet emiratet har å tilby. Det er minst 1.001 tilbud, og enda flere er på gang.

Dubai er så full av “verdens høyeste”, “verdens største” og “verdens lengste” attraksjoner at man ikke vet hvor man skal hverken begynne eller slutte. Besøk i verdens, enn så lenge, høyeste bygning Burj Khalifa, tandemhopp i fallskjerm over Dubai med de kunstige palmeøyene under seg, og en tur ut i ørkenen er selvsagte valg.

Her følger også noen helt nye, og ganske så store prosjekter som er på gang i Dubai. Og som etter planen vil bli attraksjoner enten alt før eller i løpet av månedene verdensutstillingen varer. Men vær oppmerksom på at forsinkelser rundt slike prosjekter ikke er uvanlig.

1. Museum of the Future

Museum of the Future skal vise innovasjoner, men samtidig være et forskningssenter, og bli en møteplass for forskere og oppfinnere. 

2. Cityland Mall

Cityland Mall er et nytt, stort sirkelformet kjøpesenter på 200.000 kvadratmeter like ved Dubai sentrum. Det vil inneholde over 300 butikker, kinoer og restauranter. Pluss en stor utendørs botanisk hage.

Ny kunstig øy: Dubai mangler ikke akkurat kunstige øyer, men Bluewaters Island skal i tillegg til leiligheter og festlige installasjoner som på bildet også få et 200 meter høyt pariserhjul. Foto: Kamran Jebreili/AP Photo

3. Bluewaters Island

Dette er enda en kunstig øy, forbundet med kysten med en 200 meter lang bro. Den skal inneholde leiligheter, næringslokaler og underholdning. Ikke minst det som skal bli verdens største pariserhjul, The Eye of Dubai. Det vil bli ca. 210 meter høyt og vil ha en kapasitet på 1.400 personer. Det forventes årlig hele tre millioner besøkende til denne øya.

4. Marsa al Arab

Marsa al Arab er to kunstige øyer som skal ligge på hver sin side av luksushotellet Burj al Arab. Den ene øya skal inneholde luksusleiligheter og underholdningstilbud. Den andre skal inkludere luksusbungalower, et teater og en marina.

5. Dubai Harbour

Dette skal bli den største havnen i regionen, med den mest avanserte cruiseterminalen. Det blir også en liten flyplass for privatfly, flere hoteller og en kjempestort fyrtårn.

Omkranset av luksus: Utsikt over Dubai Water Canal. Foto: Kamran Jebreili/AP Photo

6. Dubai Water Canal

Dubai Water Calan er en kunstig dannet kanal på tre kilometer som skal forbinde Dubais “business district” med Den persiske gulf. Kanalen omkranses av hoteller, private havnefasiliteter og luksusleiligheter.

7. Dubai Creek Harbour

Dubai Creek Harbour er et helt nytt område på seks kvadratkilometer, på midten av den nye kanalen, med (selvsagt) hoteller, shoppingsentre og havner for yachter.

Bare modeller foreløpig: Dubai Creek Tower blir, hvis noen gang ferdig, verdens desidert høyeste bygning/tårn. Men bygget finnes avbildet foreløpig kun på vakre arkitekttegninger og modeller som her. Foto: Kamran Jebreili/AP Photo

8. Dubai Creek Tower

Det som skal bli verdens høyeste bygning, ligger inne i det nye området kalt Dubai Creek Harbour. Den ultrasmale bygningen blir etter planene 1.300 spinnville meter høy. Noe som er 469 meter høyere enn dagens rekordholder på samme sted, Burj Khalifa på 828 meter. Bygget vil ha 210 etasjer, og inneholde både hotell og leiligheter, restauranter og hager. Bygget skulle etter planene bli ferdigstilt nå i 2020, men nå sies det tidligst i 2021.

9. MBR City “District One”

MBR City “District One” er en ny by innenfor Dubais grenser som vil inneholde leiligheter, næringslokaler, og ikke minst over 100 nye hoteller. Området skal også inneholde den største underholdningsparken for familier i Midtøsten, og verdens største vannbasseng.

10. Meydan One

Meydan One er et nytt bolig- og forretningsområde i den nye byen MBR City. Meydan One vil inneholde et shoppingsenter på 78.000 kvadratmeter, leiligheter for 78.000 personer, hoteller og en havn med kunstig strand. Området vil også huse det som blir verdens høyeste utsiktspunkt fra et leilighetsbygg, Dubai One, verdens lengste innendørs alpinanlegg, og verdens lengste vannfontene.

Reise