<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Roar Valderhaug

Mine siste artikler
Bløffet om høyskolegrader
I mai ble han hyllet som rockestjerne utenfor Telenor da han ble annonsert som ny konsernsjef for Norges nest største selskap. Han fikk en lønn på 5,9 millioner kroner, en gullkantet pensjonsavtale til flere millioner i året og kunne kjøpe seg leilighet til 20 millioner kroner på Tjuvholmen. Nå viser det seg at CVen som han har bygget karrieren sin på, inneholder ren bløff.I ti år mens han hadde sjefsjobber for Telenor i Asia, i perioden 2004–2014, gav Sigve Brekke omverdenen inntrykk av at han hadde en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Telemark. Og da han som statssekretær i 1996 søkte et forskningsopphold på Harvard, hevdet han å være høyskolekandidat. Men ifølge Høgskolen i Telemark har de ikke tildelt Brekke noen som helst grad.
Havfokus i ørkenstaten Dubai
Fra 1. oktober 2021 og i seks måneder fremover håper arrangørene av verdensutstillingen Expo 2020 i Dubai vil få 25 millioner besøk. Norge deltar med en paviljong der fokus er på havet.
Må reise kjerringa i Hydro
Børsverdien av Norsk Hydro er nå bare en tredjedel av hva den var da Hilde Merete Aasheim begynte der i 2005. Aasheims fremste oppgave blir å skulle mer enn doble dagens altfor dårlige lønnsomhet i industrikonsernet.
Klar for milliardinvesteringer
Allerede i løpet av november kan Irene Rummelhoff få tommelen opp for å gjøre de første milliardinvesteringene i havvind, etter at hun i sommer tok over som konserndirektør for Statoils nye forretnings-område for grønne investeringer. Det neste målet kan bli solen.
Suksessen etter McKinsey
McKinsey har rykte på seg for å være Norges kanskje fremste direktørskole, men de siste årene har det store konsulentselskapet blitt rene gründerfabrikken. 
Equinor vil satse hundretalls milliarder i Brasil
Samtidig som alt fokus rundt Equinor er på tapene i USA, kan det norske oljeselskapet, under ledelse av konserndirektør Margareth Øvrum, om noen år ha investert enda mer i Brasil enn Equinor til nå har gjort i USA. 
Her er Røkkes nye jet til 505 mill.
Her er Kjell Inge Røkke og Akers splitter nye privatjet, Falcon 8X, til en prislapp på 505 millioner kroner. Det er den dyreste privatjeten noe norsk selskap eller milliardær har kjøpt inn.
Coronaåpent børsvindu
Til tross for corona og oljepriskrasj holder kapitalmarkedet åpent for selskaper innen særlig IT og sjømat som vil gå på Oslo Børs. Et par meglerhus og advokatfirmaer dominerer markedet for å gi råd og hjelpe nykommerne på plass.
Dette er Røkke-barna som nå arver
Kjell Inge Røkkes voksne barn, Elisabeth og Kristian, som nå får eierandeler i hans milliardimperium, sies begge to å ha arvet farens store arbeidskapasitet. Til forskjell fra faren, som sier han selv kun har gått på “University of the gutter”, har begge to også gått på studier på anerkjente universiteter.
Har økt med 1.600 prosent på Cayman Islands
Markedsverdien av Oljefondets aksjer i selskaper registrert på Cayman Islands har økt med 170 milliarder kroner, over 1.600 prosent, de ti siste årene. Oljefondet har i perioden også vokst raskere i andre såkalte skatteparadiser enn i verden for øvrig.