<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Åpent øyparadis: Seychellene fjerner en rekke restriksjoner og blir mer åpen for turister og de som oppholder seg i landet. Foto: Shutterstock / Shutterstock

Nytt fra Afrika

Reiselivsaktører gjør grønne tiltak under pandemien, rekordmange neshorn flyttes og Seychellene dropper flere reiserestriksjoner. Her er siste reisenytt fra det afrikanske kontinentet. 

Grønn omstilling under pandemien

Covid-19 rammet reiselivet hardt, også i Afrika, hvor man opplevde at turiststrømmen tørket inn og gjestene uteble. Men med tilskudd fra Innovasjon Norge kunne norske reiselivsaktører komme tilbake på jobb og forberede seg selv og samarbeidspartnere for post-covid-æraen. I 2021 ble det innvilget til sammen 984,2 millioner kroner i tilskudd til 834 norske reiselivsbedrifter. For Vestfold-bedriften HibiscusReiser Afrika ble det en mulighet til å fornye seg.

Aktiv ferie: Flere vil bruke kroppen på ferie, også i Afrika. Foto: Sunway Safaris

– Pengene medførte at vi kunne begynne å arbeide igjen, og vi har jobbet med våre partnere for å lage nye, grønne og aktive ferietilbud som inkluderer mer bevegelse gjennom sykkel- og fotturer. Vi vil ha turistene ut av bilene og inn i naturen ved hjelp av deres egen kropp, forteller Venke Henriksen, daglig leder i HibiscusReiser, som skreddersyr safari, strandferie, bryllups- og gruppereiser, fotturer, camping og rundreiser til flere afrikanske land.

– Mange av våre lokale samarbeidspartnere har hatt en tøff periode under pandemien og har kjempet for å overleve. Fortsatt går det trått å få nordmenn til å ta turen til Afrika, men salget for sommeren har vært bra, sier Henriksen.

Sikre overlevelse: Hvite neshorn er en utrydningstruet dyreart i sørlige Afrika. En stor overføring av neshorn ble nylig gjennomført for å sikre at arten lever videre i Rwanda. Foto: SATourism

Historisk flytting av hvite neshorn

I det som angivelig skal være den største overføringen av neshorn som har blitt foretatt i en omgang, har 30 hvite neshorn blitt flyttet til Akagera nasjonalpark i Rwanda. Neshornene er hentet fra luksuriøse &Beyond Phinda Private Game Reserve i Sør-Afrika. Bak overføringen står aktørene Rwanda Development Board, African Parks and &Beyond, finansiert av Howard G. Buffett Foundation. 

Initiativet har som mål å utvide rekkevidden til hvite neshorn og skape en ny avlsbase i Rwanda, og på den måten sikre langsiktig overlevelse av arten i naturen fordi høye nivåer av krypskyting fortsetter å legge et uholdbart press på bestanden. Aktørene håper også at overføringen skal kunne øke nasjonalparken Akageras bidrag til Rwandas turismeøkonomi, og gi langsiktige fordeler for lokalsamfunnet.

Seychellene åpner opp

Seychellene har skiftet gir i gjenåpningen og krever ikke lenger at besøkende viser en negativ PCR-test. Nå skal besøkende over 18 år, etter å ha mottatt tre doser av en godkjent covid-19-vaksine, anses som immunisert. Uvaksinerte eller delvis vaksinerte vil fortsatt bli pålagt å vise en negativ PCR-test tatt innen 72 timer før avreise, eller en antigentest utført i et sertifisert laboratorium innen 24 timer før avreise til Seychellene. Besøkende som har testet positivt på covid-19-viruset 2-12 uker før avreise er også unntatt covid-19-testing så lenge de leverer bevis på infeksjon og bedring.

– Som bransje holder vi på vårt engasjement for trygg turisme, og vi bør ikke være selvtilfredse, men årvåkne for å beskytte befolkningen vår og våre besøkende, sier Sherin Francis, Seychellenes turistsjef, i forbindelse med nyheten om lettelsen.

Landet har også nylig lettet på andre restriksjoner, inkludert fjerning av portforbudet over natten og utvidet stengetid for underholdningstjenester som barer og kasinoer. 

Under pandemien har også Seychellene lansert “Seychelles Workcation”-programmet. Et program hvor besøkende, både selvstendig næringsdrivende og ansatte enkeltpersoner, er velkomne til å jobbe eksternt på Seychellene fra 30 dager og opptil ett år. 

Reise
Aktuelt nå