<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Norges 500 største bedrifter økte staben med 30.000 ansatte

Rekordene satt løst for Norges største bedrifter etter 2021. Antallet ansatte har heller aldri vært høyere og nådde 880.000.

Flest på lønningslisten: Norsk Hydro reduserte staben med 3.000 ansatte i fjor, men konsernsjef Hilde Merete Aasheim leder fortsatt Norges største arbeidsgiver. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Reportasjer

I pandemiåret 2020 forsvant det 25.000 ansatte fra landets 500 største bedrifter, men disse kom tilbake igjen i fjor – pluss ytterligere 5.000. Den nye rekorden for sysselsettingen kommer også frem i vår liste over de største arbeidsgiverne. Ved utgangen av 2020 hadde 25 norske bedrifter over 7.000 ansatte – et år senere var dette tallet økt til 29.

Til tross for en reduksjon i staben på temmelig nøyaktig 3.000 ansatte er Norsk Hydro   fortsatt landets største arbeidsgiver. I løpet av de to siste årene har Hydro krympet staben med 5.000 ansatte. Både for Hydro og de andre selskapene har vi ikke gjort noen forskjell på ansatte som jobber i Norge og i de utenlandske datterselskapene.

Orkla   er blant selskapene som har bidratt mest til sysselsettingsrekorden ved å øke staben med over 3.000 personer. Selskapet har dermed også passert Equinor   som landets tredje største arbeidsgiver.

I motsatt ende, med negativ utvikling av staben, finner vi i første rekke Telenor   , som endte 2021 med 2.000 ansatte færre enn et år tidligere.