<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Surrealistiske elementer hos Galleri K

– Henvisninger: Christian Messel, “Item 074”, 2021, eggoljetempera på opplimt lerret, 60 x 90 cm. Foto: Galleri K
Reportasjer

– Christian Messel (f. 1980) stiller igjen ut i Galleri K. Det har vært en fornøyelse å følge ham over mange år, og en av hans store tegninger er et “if I had only”“-bilde som ikke slipper taket etter omtrent 15 år for meg personlig. Flott håndverk!

Det er kunstrådgiver Nina Sørlie som forteller dette før hun fortsetter:

– Nå viser Messel mosaikker, tegninger og trykk, og de har de samme surrealistiske elementene som hans tidligere arbeider hvor tingenes størrelse og verdi like- eller nullstilles. Utstillingen er kalt “Det som har skjedd, skal atter skje, og det som ble gjort, skal gjøres på nytt”, noe jeg tolker har med Messels’ stadige henvisninger til historiske hendelser og artefakter å gjøre. Her kan man undre seg, fryde seg og glede seg, mener Sørlie, som driver selskapet Kunstkompetanse.

Fanget: Louise Bourgeois’ “Maman” i Slottsparken. Den er plassert ut i forbindelse med utstilling med samme kunstner på Nasjonalmuseet. Foto: Kapital

På Nasjonalmuseet åpner en stor utstilling med fransk-amerikanske Louise Bourgeois denne helgen. Du kan lese om kunstneren og utstillingen her. I forbindelse med mønstringen er det også satt opp en stor skulptur i Slottsparken av kunstneren. Den heter “Maman” og har vandret fra det ene store museet og byen siden den ble laget til åpningen av Tate Modern i London ved årtusenskiftet.