<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
James Bonds villa: Nå er Villa Le Roc Fleuri, som ligger på Cap de Nice, sydvestvendt med utsikt over Nice-bukten, til salgs for mindre enn det selger kjøpte eiendommen for i 2014.  Foto: Knight Frank

Halv pris på Sean Connerys eiendom i Nice

Sean Connerys tidligere luksuspalass på Den franske rivieraen selges nå med 100 millioner kroner i rabatt. – Her er det mulig å gjøre et kupp, sier eiendomsmegler Fredrik Lilloe.

Det var medieoppslag i store deler av verden da den tidligere Frankrike-eiendommen til skuespiller Sean Connery, Villa Le Roc Fleuri, ble lagt ut for salg i fjor vår. Eieren ville i utgangspunktet ha 45 millioner euro for herligheten, men den norske eiendomsmegleren Fredrik Lilloe, som eier Sør-Frankrike-avdelingen til den internasjonale eiendomsmeglerkjeden Knight Frank, fikk overtalt selger til å gå ut med en pris på 30 millioner euro. Det tilsvarte da rundt 330 millioner kroner, noe som hører med til sjeldenhetene selv i Nice.

Eiendommen er imidlertid fortsatt ikke solgt. Nå er prisen barbert til 15 millioner euro, tilsvarende rundt 155 millioner kroner. Deler av priskuttet skyldes at et gjestehus med svømmebasseng skal skilles ut fra eiendommen, men bortimot 10 millioner euro er rabatt sammenlignet med tidligere prisantydning.

EKS-EIER: Den avdøde britiske skuespilleren Sean Connery, mest kjent for sin rolle som James Bond, fikk Villa Le Roc Fleuri i gave fra sin kone Micheline Roquebrune i 1996 og eide den i rundt fire år før han solgte den til en nordmann. Her er paret fotografert i 2009. Foto: Tim Aylen

– Dette er et krisesalg. Hvis du har drøyt 150 millioner kroner til rådighet, kan du gjøre et kupp, sier Fredrik Lilloe til Kapital.

Dette er et krisesalg. Hvis du har drøyt 150 millioner kroner til rådighet, kan du gjøre et kupp.
Fredrik Lilloe, Knight Frank

James Bonds villa i Sør-Frankrike

Den avdøde britiske skuespilleren, mest kjent for sin rolle som James Bond, fikk Villa Le Roc Fleuri i gave fra sin kone Micheline Roquebrune i 1996 og eide den i rundt fire år før han solgte den til en nordmann. Nordmannen solgte den etter et par år til den italienske skuespillerinnen Edwige Fenech, som eide eiendommen frem til 2014. Da ble den kjøpt av dagens eier, en engelsk familie, for 15,2 millioner euro, ifølge Lilloe. Eiendommen omtales likevel stadig som James Bonds villa i Sør-Frankrike.

Dagens eier kjøpte senere også naboeiendommen, som har et gjestehus med utendørs svømmebasseng, og deretter renoverte de alt sammen. Men nå skal altså gjestehuset med utendørsbassenget skilles ut igjen.

1.000 kvadratmeter: Eiendommen er på rundt fem mål. Hovedhuset er på 1.000 kvadratmeter og har blant annet åtte soverom og like mange bad, innendørsbasseng med flott utsikt, vinkjeller, treningsrom og heis, samt personell-leilighet over garasjen. I tillegg kommer en portnerbolig med tre soverom. <strong>Foto: Knight Frank</strong> (1 / 13)
1.000 kvadratmeter: Eiendommen er på rundt fem mål. Hovedhuset er på 1.000 kvadratmeter og har blant annet åtte soverom og like mange bad, innendørsbasseng med flott utsikt, vinkjeller, treningsrom og heis, samt personell-leilighet over garasjen. I tillegg kommer en portnerbolig med tre soverom. Foto: Knight Frank

– En bror beholder gjestehuset med svømmebasseng som ble kjøpt til etter at Sean Connery eide eiendommen. Det er verdsatt til mellom 5 og 6 millioner euro. Den andre broren sitter igjen med hovedeiendommen og må selge nå. Det ligger en familiesituasjon som jeg ikke kan gå inn på bak dette. Men her kan man nå få kjøpt en juvel av en eiendom i Sør-Frankrike billigere enn det selger kjøpte eiendommen for for syv år siden, og det er en god deal! sier Lilloe.

Her kan man nå få kjøpt en juvel av en eiendom i Sør-Frankrike billigere enn det selger kjøpte eiendommen for for syv år siden.
Fredrik Lilloe, Knight Frank

Avslo bud på 20 millioner euro i fjor

Eiendommen er på rundt fem mål og ligger på Cap de Nice, sydvestvendt med utsikt over Nice-bukten. Hovedhuset er på 1.000 kvadratmeter og har blant annet åtte soverom og like mange bad, innendørsbasseng med flott utsikt, vinkjeller, treningsrom og heis, samt personalleilighet over garasjen. I tillegg kommer en portnerbolig med tre soverom.

Trosser krisen: Eiendomsmegler Fredrik Lilloe i Knight Frank forteller at det er godt driv i eiendomsmarkedet på den franske rivieraen nå, men at det samtidig er store muligheter for å få rabatt på enkelte eiendommer. Foto: Knight Frank

– Priskuttet er nå reelt sett på hele 100 millioner kroner?

– Ja. Da eiendommen skulle legges ut for salg i fjor, ble det som følge av familiesituasjonen et press mot å gå ut med prisantydning på 45 millioner euro. Vi hadde nok priset den til 25 millioner euro hvis det var opp til oss, men det endte med at vi la den ut for 30 millioner euro. Vi hadde i fjor et bud på 20 millioner euro som selger takket nei til og gav et motbud på 25 millioner euro. Men den kjøperen mistet de. Nå skilles altså naboeiendommen ut, som prises til fem–seks millioner euro, samtidig som det gis en rabatt på ni–ti millioner euro, sier Lilloe.

Han forteller at det nå er to interessenter som posisjonerer seg.

– De har sendt hver sin salgsrepresentant hit for å gjøre en verdivurdering av eiendommen etter selv å ha vært på videovisning. Vi har også jobbet litt med oppdelingen av tomten og plantegninger, og jobber med kommunen for å få full forståelse av hvor det nye bassenget skal ligge. Men ingenting er signert ennå. De som kommer inn i markedet nå, kan få seg en fantastisk eiendom hvis de lager et nytt og avlangt basseng, noe som blir mye bedre enn det runde bassenget på naboeiendommen som nå skilles ut, sier Lilloe.

Han forteller at eiendommen i et normalår – når det ikke er pandemi – kan leies ut for rundt 100.000 euro i uken i sommermånedene fra juni til september, for de som ønsker en slik løsning.

– Her kan man få inn mellom en og 1,5 millioner euro i årlige leieinntekter på en eiendom som koster 15 millioner euro, så avkastningen er relativt attraktiv.

Prisfall på 20 prosent

I august i fjor skrev Kapital om positiv coronaeffekt på den franske riviera. Coronapandemien hadde skutt fart i eiendomsmarkedet, og lokale meglere meldte om rekordmange salg så langt i 2020. Lilloe forteller at det også nå er godt driv i markedet, etter en svært rolig periode fra oktober og frem til over jul.

– Nå ser vi faktisk større budsjetter og flere kjøpere i markedet enn i høst. I dag solgte vi en eiendom for 20 millioner kroner, og på lørdag solgte vi en til 60 millioner kroner og en til 20 millioner. Når vi har transaksjoner på 100 millioner kroner og mer hver uke, er det et tegn på at markedet er bra, men det er et skjørt marked, sier han.

Lilloe forteller at kjøperprofilen har endret seg sammenlignet med tidligere. Kjøperne er nå naturlig nok stort sett enten franskmenn eller basert i Monaco, og det er særlig i områdene Cannes, Mougins og Valbonne det jevnt over er høy aktivitet. Videre sier han at prisene på eiendommer i det øverste segmentet generelt har holdt seg bra, mens prisene på leiligheter langs kysten har falt med rundt 20 prosent siden fjerdekvartal 2019.

“Store muligheter for rabatt”

– På noen eiendommer er det nå store muligheter for å få rabatt, sier Lilloe. – Spesielt når det gjelder leiligheter langs kysten, som har vært veldig populære tidligere, men som nå er litt mindre populære rett og slett fordi folk gjerne vil ha basseng og uteplass. Der kan man nok få mellom 10 og 25 prosent rabatt, avhengig av blant annet selgers motivasjon.

På noen eiendommer er det nå store muligheter for å få rabatt.
Fredrik Lilloe, Knight Frank

Lilloe trekker spesielt frem leiligheter i Cannes.

Rabatter i Cannes: Fredrik Lilloe forteller at prisene på leiligheter langs kysten har falt med rundt 20 prosent det siste drøye året, og at det nå er muligheter for å gjøre et godt leilighetskjøp her i Cannes. Shutterstock

– Nå kan man gjøre gode kjøp på leiligheter i Cannes, der det har vært et veldig opphetet marked i mange år. Men nå ligger utleiemarkedet brakk fordi alle festivaler, messer og andre arrangementer som pleier å være i Cannes, er avlyst. Dermed sitter folk med utgifter i stedet for inntekter på utleieeiendom, og flere ønsker å selge med rabatt. Det er stort sett kjøpers marked på leiligheter og selgers marked på hus.

Det er stort sett kjøpers marked på leiligheter og selgers marked på hus.
Fredrik Lilloe, Knight Frank

– Hva tenker du om utviklingen på Rivieraen resten av året?

– Som salgsmann er jeg alltid optimist. Men dette kan bli et kanonår. Jeg tror man kan få en “Slipp fangene fri – det er vår”-effekt når det åpnes opp for reisevirksomhet igjen. Det er mange som sitter og venter på en mulighet til å komme seg hit og få kjøpt noe, så jeg er ikke veldig bekymret for fremtiden. Sør-Frankrike står stødig som et fjell, slik jeg ser det, sier Lilloe.

Jeg tror man kan få en ‘Slipp fangene fri – det er vår’-effekt når det åpnes opp for reisevirksomhet igjen.
Fredrik Lilloe, Knight Frank

Reportasjer
Eiendom