<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Eks-Kahoot-topp har kjøpt årets dyreste hytte

Tidligere finanssjef Martin Kværnstuen i Kahoot har kjøpt hytta til vinimportør Steinar Mikkelsen på Geilo for 39 millioner kroner. Summen er den høyeste i år. Hytta er den nest dyreste omsatte på fjellet i det åpne markedet noensinne.

Solgt! Etter å ha ligget ute siden 2008 er Steinar Mikkelsens hyttepalass i Budalen på Geilo solgt. Kjøper er eks-finanssjef Martin Kværnstuen i Kahoot. Foto: FOTO: Ohshots
Eiendom

Like før vinterferien ble det kjent at hytta var solgt. Nå er den tinglyst. Kapital kan avsløre at kjøperen er Martin Kværnstuen, og at han betalte 39 millioner kroner for hytta som ligger i Budalen på nordsiden av Geilo sentrum.

Dette er dermed den nest dyreste hytta som er omsatt på fjellet noensinne. Høsten 2019 bladde eiendomsinvestor Åge Thoresen opp 48 millioner kroner for en hytte på nærmere 600 kvadratmeter på Geilo. Det er etter det Kapital kjenner til rekord i fjellet. 

Kuttet prisen med 35 prosent

Da Geilo-hytta ble lagt ut i 2008 for 60 millioner kroner, ble den omtalt som tidenes dyreste. Men det var ingen som ville ha den. Prisen ble til slutt kuttet til 39 millioner kroner. Da hadde den for lengst fått merkelapp tidenes hyllevarmer.

Kværnstuen var tidligere finanssjef i Kahoot KAHOOT, som har gått som en kule på børsen. Shifter skrev i fjor sommer at Kværnstuen solgte halvparten av beholdningen sin for 260 millioner kroner. 49-åringen har sluttet i Kahoot og er nå styreleder i Filmgrail, ifølge LinkedIn, hvor det også står at han har gått på NHH.

Her er kjøperen: Martin Kværnstuen (t.v.) har kjøpt årets dyreste hytte på Geilo for 39 millioner kroner. Her fra da Mamut ble notert på Oslo Børs. Administrerende direktør Eilert Hanoa t.h., nå sjef for Kahoot. Foto: Ingunn Strand

Det dyreste salget som er kjent tidligere i år er arbeidende styreleder Roar Sandnes i Akershus Eiendoms kjøp av investor Lars Windfeldts hytte på Hafjell for 26 millioner kroner.

Kjøpte for to mill.

Mikkelsen kjøpte en tomt i Budalen i 2002 for to millioner kroner og har siden bygget den gigantiske hytta. 

– Dette er en helt eksepsjonell hytte av meget god kvalitet, sier daglig leder og partner Kristian Karlsrud Nordvik Frogner, som har meglet salget. – Estimert byggekost ved å føre opp noe tilsvarende i dag er langt høyere enn salgssummen på 39 millioner kroner, sier han til Kapital.

Hytta ligger på nordsiden av sentrum i Budalen, ovenfor Havsdalen. Hytta skal være på over 600 kvadratmeter og inneholder innendørs svømmebasseng, fem peiser, seks soverom, egen vinkjeller og mye mer.

– Vi har som tidligere nevnt hatt flere muligheter til å selge til lavere priser, men vi har stått på nivået, sier megleren.

Men han unnlater å nevne at prisen tross alt har blitt barbert med 35 prosent fra hytta ble lagt ut første gang for 60 millioner kroner i 2008.

– Det har vært en sann glede å samarbeide med selger Steinar og Lena Mikkelsen, og vi er veldig glade for at vi nå er i mål. Vi regner med at kjøper vil få mange gode stunder på Geilo fremover, sier Karlsrud.

Flust av milliardærer

I Budalen befinner også hytta til Simen Vier Simensen seg. Den tidligere McKinsey-toppen har brukt 6,5 millioner kroner på tre eiendomskjøp fra 2007 til 2012. Siden har han fått oppført en modernistisk hytte på 450 kvadratmeter tegnet av Lund Hagem Arkitekter. Markedsverdien anslås i dag til mellom 40 og 45 millioner kroner.

Hytter på denne siden av riksveien tilhører mer det gamle området på Geilo. Milliardærene Egil Stenshagen , Torstein Tvenge og Edgar Haugen holder blant andre til her.

Andre topphytter på Geilo

På sørsiden av Geilo sentrum, ved Kikut, er det bygget mye på denne siden av år 2000. Det er særlig populært rundt skianlegget og det som kalles Geilo fjellandsby.

Det var her den den gangen hardt prøvede investoren Reidar Michaelsen måtte selge sitt hytteparadis. Investor Tore Rygh Gard betalte 35 millioner kroner for den i 2014. Michaelsen prøvde først å få 48 millioner kroner.

En av de råeste hyttene på denne siden er investor Jan Haudemann-Andersens, trolig med en markedsverdi på 50 millioner kroner. Han reiser alltid flagget til topps når han er på hytta, som ligger rett ved bakken.

De råeste i Gudbrandsdalen

Kapital har tidligere skrevet om rekordomsetning av fjell-luksus og de råeste og dyreste hyttene som ikke har vært på markedet, deriblant hyttene til rederarving Anders Wilhelmsen og kaffearving Lars Staff, begge på Hafjell.

I fjor høst skrev Finansavisen om et salg på 35 millioner kroner på Kvitfjell. Ekteparet Tone Andersen-Bjørseth og John Andersen jr, som er mangeårig styreleder i solenergiselskapet Scatec Solar SSO, punget i september ut 35 millioner kroner for en 364 kvadratmeter stor hytte med ski-in, ski-out i alpinanlegget på Kvitfjell. Selger av hytta, som har adresse i Svartskardvegen på Kvitfjelltoppen, var Per Andreas Sveum, som er styreleder i Kragerø Festivaldrift.